Yahtzee HD: dobbelen op de iPad

Yahtzee HD voor de iPad is een aangepaste versie van het bekende bordspel met dobbelstenen. Je kunt in een groep spelen in drie spelvarianten.

yahtzeeElectronic Arts heeft een aantal bordspelen op het iPhone uitgebracht, zoals Monopoly en Yahtzee. Met z’n tweeën aan de keukentafel zijn die games wel te spelen, maar als je met een grotere groep bent is het grotere scherm van de iPad toch iets geschikter. Yahtzee-liefhebbers komen vanaf nu aan hun trekken met een speciale aangepaste versie Yahtzee HD. De game heeft natuurlijk een multiplayer-optie, maar ook de mogelijkheid om in je eentje te spelen in drie spelvarianten: Adventure, Classic en Rainbow (een combinatie van beide, voor kleurrijke actie).


yahtzee ipadHeb je goed gescoord, dan kun je dat publiceren op Facebook. Dat is ook de enige manier om je scores te delen, dus het is verstandig om eerst een Facebook-account aan te maken als je dat nog niet hebt. Yahtzee HD telt automatisch je scores op aan de hand van de gegooide dobbelstenen. Je kunt de dobbelstenen laten rollen door op het scherm te tappen of de iPad te schudden. Wil je de score van een geworpen dobbelsteen bewaren, dan kun je deze aan de kant leggen. Yahtzee HD werkt volgens het pass n’ play-principe, waarbij je de iPad tijdens het spelen steeds moet doorgeven aan de persoon die de beurt heeft. Tijdens het dobbelen kun je naar je favoriete muziek luisteren.

Downloaden: Yahtzee HD (€3,99)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.