MapProjector voor iPad krijgt update met locaties zoeken

MapProjector voor iPad heeft een update gekregen. Met deze applicatie toon je Google Maps via de iPad op een projector of televisie.

map projectorMapProjector voor Google Maps is een applicatie voor een bijzondere doelgroep: mensen die kaarten en satellietbeelden op hun tv of projector willen tonen. Je sluit de iPad aan op de tv of projector en kunt daarna tijdens een presentatie door de kaarten bladeren, inzoomen, gekleurde pins toevoegen op plaatsen die je wilt bespreken en er zelfs een titel en opschrift bij zetten. Werk je bijvoorbeeld in toerisme, ben je geoloog, weerman, stadsontwikkelaar, vulkanoloog of heb je een andere baan waarbij je met kaarten te maken hebt, dan kan deze applicatie erg handig zijn.


MapProjector geeft je ook de mogelijkheid om meerdere kaarten met markeringen op te slaan, zodat je ze tijdens de presentatie op het grote scherm meteen bij de hand hebt. Tijdens de presentatie kun je ook even in ‘private mode’ gaan om bijvoorbeeld een andere kaart te zoeken, of snel je mail te lezen. Via de My Maps-optie van Google Maps maak je zelf kaarten aan, die je via de browser kunt bewerken en vervolgens met anderen kunt delen.

map-projectorDe iPad kan externe aansluitingen aan via een composiet-, component- of VGA video-adapterkabel. Die zul je apart moeten aanschaffen om de app te kunnen gebruiken. In de nieuwste update (1.5) is een nieuwe locatie-zoekfunctie toegevoegd. Daarmee kun je plaatsen zoeken op basis van naam en automatisch een markering aanbrengen. Eerder was het al mogelijk om je huidige locatie te zoeken op basis van Wi-Fi of GPS (indien aanwezig in jouw iPad). De ondersteuning van beamers is verbeterd, waardoor je meer resoluties kunt instellen. Ook de performance is beter geworden en er zijn wat visuele verbeteringen doorgevoerd, zoals een mooiere toolbar en icoon en betere leesbaarheid van de lijsten.

Downloaden: MapProjector with Google Maps (€1,59)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.