Officiële Twitter-app nu ook geschikt voor de iPad

De officiële gratis Twitter-applicatie voor de iPhone heeft een update gekregen, waardoor deze nu ook geschikt is voor de iPad.

Twitter for iPad - PortretweergaveDe officiële Twitter-applicatie voor de iPhone heeft afgelopen nacht een grote update gekregen, eentje waar veel gebruikers lang op hebben gewacht: vanaf nu (versie 3.1) is de applicatie ook geschikt voor de iPad, in de vorm van een universal app die zowel op de iPhone (iPod touch) en de iPad werkt. De update brengt niet alleen native ondersteuning voor de iPad, maar ook een geheel nieuwe interface die gebaseerd is op zogenaamde ‘Panes’, of panelen, die je naar links en rechts kunt verplaatsen door middel van swipe-bewegingen.

Door op een tweet te ‘tappen’, open je een pane aan de rechterkant waarin de content van een tweet wordt weergegeven. Als je op een tweet tapt die een foto of video bevat, dan wordt die meteen weergegeven. Bevat de tweet een link naar een webpagina, dan wordt die webpagina in de nieuwe pane geopend. Omdat de panes in lagen over elkaar heen liggen, kun je tijdens het laden opzij swipen zodat je ondertussen nog door je timeline kan scrollen of iets anders kan doen.

Ook maakt Twitter for iPad actief gebruik van gestures, of vingerbewegingen, om bepaalde acties uit te voeren. Door op een tweet te pinchen (de tweet met twee vingers uit elkaar trekken, zoals je ook bij een foto zou doen om deze te vergroten), krijg je meer informatie over de auteur van de tweet. Door op een tweet met twee vingers naar beneden te swipen, kun je de volledige conversatie zien. Een ander foefje is het vasthouden van de Messages-categorie om alle ongelezen direct messages als gelezen te markeren.

Twitter for iPad is te gebruiken in portret- en landschapsweergave en heeft ondersteuning voor geotagging (een plaats aan je tweet toevoegen), het verkorten van URL’s en verschillende foto- en videodiensten zoals TwitPic en yFrog. Ook is het mogelijk om meerdere accounts te gebruiken en kunnen tweets door middel van Instapaper of Read It Later voor later gebruik worden opgeslagen.

Evenals de iPhone-versie werkt Twitter for iPad ook zonder Twitter-account. Hiermee kun je onder andere de publieke timeline en trending topics raadplegen. Het is ook mogelijk om vanuit de applicatie een Twitter-account aan te maken. Twitter for iPad is te herkennen aan het grijze icoontje, de iPhone-versie aan het blauwe icoontje.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer informatie: Twitter Blog
Downloaden: Twitter (gratis, voor iPhone, iPod touch en iPad)

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.