Stash Pro: beveiligde bestandsbibliotheek met browser

Stash Pro biedt een beveiligde bestandsbibliotheek met een ingebouwde webbrowser en een handige mappenstructuur.

Stash ProApplicaties om bestanden in op te slaan, zodat je ze onderweg kunt raadplegen op je iPad, zijn er genoeg. Ze hebben allemaal zo hun voor- en nadelen: de één heeft beveiliging met een password, de andere biedt goede internetmogelijkheden en weer een andere heeft veel mogelijkheden voor een mappenstructuur. Stash Pro lijkt al deze functionaliteiten samen te voegen in één applicatie.


Stash Pro biedt je de mogelijkheid om een openbare en een privé-bibliotheek te maken. Laatstgenoemde kun je beveiligen met een password. De bestanden kun je overzetten via iTunes of downloaden via een ingebouwde browser. De applicatie kan heel veel soorten bestanden (inclusief zip-archieven) weergeven en je kunt deze een rating geven en er keywords aan toevoegen. Ook biedt Stash Pro de mogelijkheid om bestanden op te slaan in mappen of submappen en kun je ‘slimme’ mappen aanmaken op basis van criteria.

Je kunt documenten keywords en een rating meegevenEen erg handig functie is de zogenoemde ‘Boss Button’. Hiermee kun je met één beweging je bibliotheek verbergen en komt er een Google Map op je scherm of opent de applicatie de publieke bibliotheek.

Een groot nadeel heeft de applicatie echter ook: hij werkt niet samen met online opslagdiensten zoals Dropbox. En dat zorgt ervoor dat er toch weer een functionaliteit mist die velen er graag in hadden gezien.

Naast Stash Pro zijn er overigens nog twee andere versies van Stash: File Stash (zonder browser en zonder privé-bibliotheek) en Media Stash (zonder ondersteuning voor allerlei documenten en zonder browser). Deze applicaties zijn iets goedkoper, maar je mist dan wel de functies die Stash Pro zo handig maken.

Downloaden: Stash Pro (€2,99)

Bron: MacStories

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.