Nieuwe Kindle DX 2 nog lang geen iPad-killer

Op 7 juli komt de Kindle DX 2 beschikbaar. Deze nieuwe ebooklezer zal echter niet beschikken over een touchscreen, kleurenscherm of Wi-Fi.

kindle dxOp 7 juli komt de nieuwe Kindle DX 2 uit. Gaat Amazon eindelijk een gevaarlijke concurrent voor de iPad op de markt brengen? Toch niet helemaal: de nieuwe Kindle zal nauwelijks nieuwe functies bevatten. Het blijft een e-booklezer met een monochroom scherm, zonder touchscreen en zonder Wi-Fi. Amazon concentreert zich op de kerncompetentie: het lezen van boeken. Langere tijd lezen op een E-Inkscherm is volgens de kenners rustgevender dan op een scherm met achtergrondverlichting, zoals die van de iPad. En de batterijduur van 1 tot 2 weken is onovertroffen, in vergelijking met de iPad.


Ook heb je bij de Kindle geen last van een spiegelend scherm. De nieuwe Kindle DX 2 gaat ongeveer 380 dollar kosten en daarmee wordt het lastig kiezen tussen een apparaat dat maar één trucje aankan (Kindle) of een alleskunner van iets meer dan 100 dollar extra waarop je ook gewoon de gratis Kindle-app kunt installeren en alle gekochte boeken tot je beschikking hebt.

Vanaf 7 juli kun je de nieuwe Kindle bestellen via www.amazon.com/kindledx (deze leidt nu nog naar het oude model).

Amazon

Amazon is al een tijdje actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals, hoe je via Amazon Prime profiteert van extra voordeel en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Daarnaast kun je gebruik maken van gratis verzending als je lid wordt van Amazon Prime. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.