EyeTV 1.1: live televisie kijken op je iPad

Elgato heeft vandaag versie 1.1 van EyeTV uitgebracht. De applicatie is nu beschikbaar als universal app voor de iPad en de iPhone en biedt onder meer streamen van live televisie naar de iPad.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

EyeTV-logoDe ontwikkelaars van Elgato hebben vandaag versie 1.1 van de EyeTV-applicatie uitgebracht. Met de nieuwe versie is het mogelijk om vanaf je iPad live televisie te kijken. Tenminste, als je over een van de TV-tuners van Elgato beschikt en de vereiste EyeTV 3.4-software op je Mac hebt draaien. Naast live televisie kan de software ook opgenomen tv-programma’s naar de iPad streamen. Zowel rechtstreekse als opgenomen programma’s kunnen via Wi-Fi of 3G streaming worden bekeken. Voor 3G geldt wel dat dit in een lagere bitrate gebeurt dan via Wi-Fi.


EyeTV 1.1 is vanaf nu een universele applicatie. Dat wil zeggen dat je een en dezelfde applicatie zowel voor de iPad als de iPhone kunt gebruiken. Voor wie zijn iPad of iPhone op een televisie of beamer aan wil sluiten (via de VGA-adapter of AV-kabel) heeft Elgato ook iets nieuws: Live3G, de mogelijkheid om via een 3G-verbinding streaming video te bekijken in de Safari-browser. Apple staat voor de doorgifte van video namelijk alleen eigen applicaties toe en daardoor is het het bekijken van video via TV of beamer met de EyeTV-applicatie zelf niet mogelijk. Dankzij deze oplossing van Elgato kan dit vanaf nu dus wel met Safari.

Downloaden: EyeTV 1.1 (Universal; 3,99 euro)

EyeTV voor iPad

Reacties: 26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.