Gemeenteraad Nijmegen gaat experimenteren met iPad

In de gemeenteraad van Nijmegen is gestemd om het hele gemeentebestuur een iPad te geven om kosten op papier te gaan besparen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad mailRob Jetten (D66) werd raadslid bij de meest recente gemeenteraadsverkiezingen en ontdekte dat er in het gemeentehuis jaarlijks voor 30.000 euro aan papier wordt verbruikt. Het leek hem daarom een goed idee om over te stappen op een iPad. Gisteren werd gestemd over de iPad-motie, die door GroenLinks, CDA, D66, PvdA, VVD en de StadsPartij was ingediend. Een ruime meerderheid stemde vóór. Na de zomervakantie gaat een werkgroep experimenteren met de eerste iPads. Na een halfjaar zal worden gekeken of de hele gemeenteraad van Nijmegen gaat overstappen naar de iPad.


De werkgroep bestaat uit Jetten zelf, de fractievoorzitter van de SeniorenPartij (die overigens tegenstemde) en waarschijnlijk ook leden van de zeven andere fracties. Mocht de iPad te duur uitvallen, dan is er ook een tussenoplossing mogelijk met een goedkopere e-reader en beperking van het papiergebruik. In de gemeenteraad van Wijchen is al een experiment met dergelijke e-readers geweest, maar dat bleek geen succes. Dat lag overigens niet aan de apparaten zelf, maar aan het feit dat de fabrikant van de e-readers failliet ging, waardoor de gemeenteraad geen technische ondersteuning meer kreeg. Bij de iPad is die kans minimaal en qua gebruikerservaring zal het ook wel goed zitten.

Via: Binnenlands Bestuur

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:33
Categorie
iDevices

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.