QuickOffice op de iPad: Word, Excel en PowerPoint bekijken en (meestal) bewerken

quickofficeQuickOffice Mobile Suite is vanaf nu ook op de iPad te gebruiken. De ontwikkelaars proberen kopers over te halen met de belofte dat je $20 goedkoper uit bent dan met Apple’s eigen pakket iWork. In plaats van driemaal $9,99 afrekenen ben je voor eenmalig $9,99 klaar. Je kunt Microsoft Word-documenten en Excel-spreadsheets bewerken, aanmaken, delen met anderen en de opmaak ervan aanpassen.

Voor het laden van documenten heb je de keuze uit MobileMe, Dropbox, Google Docs en Box.net. De applicatie kan gelukkig naast de oude .doc en .xls formaten ook .docx en .xlsx uit de meest recente Office-versies aan.

Een beperking ten opzichte van Apple’s eigen kantoorapplicaties is dat je de PowerPoint-bestanden alleen kunt bekijken en bewerken (vandaar de toevoeging ‘meestal’ in de titel van dit nieuwsbericht). Opmaak zoals genummerde lijsten, lettertypes en stijlen worden ondersteund in Word-documenten, je kunt formules maken en cellen opmaken in Excel-documenten en je kunt toegestuurde attachments die je via e-mail binnen hebt gekregen meteen in QuickOffice openen. De prijs van €7,99 is volgens de ontwikkelaar een introductieprijs.

Downloaden: QuickOffice Connect Mobile (€7,99)

quickoffice ipad

Categorie(ën): App Store (software)

17 reacties op “QuickOffice op de iPad: Word, Excel en PowerPoint bekijken en (meestal) bewerken”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Ik lees nergens op hun site dat je ook wijzigingen weer direct in dropbox kan opslaan. Iemand ervaring mee?
  en track changes in word?

 • En Documents to Go? Dat is zelfs een universele app, dus 1 keer kopen en op iPhone en iPad te gebruiken!

 • Doe mij toch maar de native app’s van Apple.

 • Native apps beter? Je bedoelt Numbers zonder Excel ondersteuning? Wat een onzin. Ik heb hem wel gekocht (dom,dom,dom, niet opgelet) maar die is alweer weg van mijn springboard.

  Files/Sheet2 HD en QuickOffice HD halen wel alles wat voor mij nodig is van MobileMe en/of Dropbox en ik kan vervolgens werken in alle files.

  Numbers met enkele lokale file ondersteuning en GEEN Excel ondersteuning is z’n geld echt niet waard in mijn ogen.

 • Office documenten……. Die troep laten we over aan managers en gelijksoortig volk.
  Ik houdt het wel bij open standaarden.

 • Jij misschien. Maar mijn klanten denken daar toch heel anders over. ;-)

  Excel (Office) is gewoon de standaard of we dat nu leuk vinden of niet. En als Apple denkt dat ze ook in dit geval kunnen alles negeren, dan ben ik toch bang dat ze in dit geval fout zitten.

  Flash mis ik geen moment op de iPad, maar zonder Office kan ik niet werken.

 • jammer van Numbers ook ik dacht dat deze excel ondersteunde ..niet echt dus …Quickoffice does the Jobs…Steve :)

 • Ik blijf DocsToGo prefereren. Dat wordt tenminste gesynced.

 • Ik betaal liever 29.95 voor iWork. Als echte apple fan werk ik liever met software van apple zelf.

 • @iDen Haag:

  Dan ben je iemand die alles wat steven zegt slikt.

  iWork voor de Mac is verre van perfect
  Laat staan de iPad versie.

  Ik ben mac fan in hart en nieren… but, Face it.
  Je weet zelf dat het gewoon niet af is.

 • @Reinier: Track changes weet ik (nog) niet, maar met dropbox (en Google) werkt prima. Synchroniseert keurig!

 • Wil iemand misschien weer eens een review doen op de nu voor de iPad beschikbare (en binnenkort beschikbaar komende) kantoorapplicaties? Bijvoorbeeld vervolg op artikel zakelijke toepassingen van Ellen, maar dan meer ingaan op voor- en nadelen van de diverse tekstverwerkers, spreadsheets en presentatieapplicaties? Als dat te breed is, dan beperken tot Office (want daarvan zijn meerdere apps beschikbaar).

 • @Lex:Ook terug?

 • Ik heb het sinds kort voor mijn Iphone. Vanuit je mail, mail je de bijlage naar info@quickoffice.com en dan kan je het bewerken en opslaan in je dropbox.

  Vanuit je dropbox kan je alle documenten bewerken en opslaan (en mailen natuurlijk). ppt alleen nog maar inzien dus.

  Via quickoffice kan ik rechtstreeks mijn dropbox en google docs bestanden benaderen (en meer mocht ik die hebben). Handig. Al wat daar in staat, is direct te openen en bewerken in quickoffice.

  Ik vind het een goede aanvulling!

 • @Reinier: Wijzigingen direct weer opslaan in dropbox werkt met hun iPhone app, dus ik veronderstel dat dit ook zo zal zijn met de iPad app.

 • We hebben quickoffice voor de ipad aangeschaft. Ik heb excel bestanden op idisk gezet, zodat we deze op de ipad kunnen gebruiken. Helaas worden de formules niet goed gesynchroniseerd. De decimalen in een formule verdwijnen, zodat als je bijvoorbeeld een in en ex BTW prijs wilt zien, je twee keer een ex btw prijs ziet. Want i.p.v. *1,19 neemt de formule *1 over… Ik hoop dat hier snel eenvoplossing voor komt. Echt heel erg jammer!!!

 • Ik heb een oplossing voor het decimalen probleem gevonden. Het bestand in MobileMe niet opslaan als een .XLSX maar als .XLS (excel werkmap 97-2004)

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties