iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp

‘Acht op de tien tablets in bedrijven is een iPad’

Terwijl het zakelijk gebruik van tablets toeneemt, is Apple's iPad nog altijd marktleider blijkt uit een recente peiling onder Nederlandse bedrijven.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ipad zakelijkTerwijl het zakelijke gebruik van tablets nog steeds toeneemt, is Apple nog altijd de belangrijkste speler op deze markt. Ruim acht op de tien tablets die in het bedrijfsleven gebruikt worden is een iPad. De tweede plaats is in handen van Samsung met 9 procent. Een combinatie van andere fabrikanten, zoals Dell, Lenovo en Asus, staan met 8 procent op de derde plaats. Dit blijkt uit een recente peiling van Computer Profile onder ruim 5.500 personen werkzaam bij Nederlandse bedrijven. Het gaat om bedrijven met 50 werknemers of meer die het afgelopen halfjaar door de organisatie zijn geïnterviewd.


Uit het onderzoek blijkt verder dat het zakelijk gebruik van tablets ten opzichte van vorig jaar met 28 procent is gestegen. De grootste stijging tot dusver. Per locatie zou het aantal tablets zelfs zijn verdubbeld. Niet verrassend is het zakelijk gebruik van tablets vooral in de IT-sector en het onderwijs populair. Deze sectoren maakten dan ook de grootste groei door, blijkt uit het onderzoek. In vergelijking met voorgaande jaren is het zakelijk gebruik van tablets gestaag gegroeid. Waar eind 2010 slechts 1 procent van de vestigingen met tenminste 50 medewerkers een tablet gebruikte, was dat een jaar later al met 9 procentpunt toegenomen. Gedurende 2012 steeg het aantal locaties met nog eens 7,5 procentpunt. In het afgelopen halfjaar was de stijging met 5 procent wel lager dan voorgaande jaren.

Tegelijkertijd concurreert de tablet steeds vaker met de desktopcomputer en laptop, zo stelt het onderzoek vast. Uit het onderzoek wordt niet duidelijk welke iPad-modellen populair zijn in het bedrijfsleven, maar in het persbericht worden wel de iPad 1, 2 en 3 genoemd. De iPad mini is wellicht ook wat minder geschikt voor onderwijs en bedrijfsleven vanwege het kleinere scherm.

Tabletgebruik Nederlandse bedrijven

Dit artikel is onderdeel van de reeks iCulture Biz, waarin we onderwerpen bespreken die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.