ReelDirector krijgt update: videobewerking op iPad

ReelDirector heeft een update gekregen, waardoor het mogelijk wordt om videobewerking op de iPad te doen. De mogelijkheden zijn indrukwekkend.

reeldirector ipadFotobewerking op de iPad is voor veel mensen misschien al een stap te ver, maar videobewerking helemaal. Waarom die moeite doen op een apparaat met zoveel beperkingen (er zit niet eens een camera in!) terwijl je ook achter de computer kan kruipen? Een stap verder is videobewerking: ReelDirector kreeg dit weekend een update en is nu ook op de iPad te gebruiken. Je zult dan wel eerst video’s moeten importeren, want de iPad kan ze niet zelf maken. Is het onhandig om videobewerking op het scherm van de iPad te doen?


Alles is relatief, want er waren al mensen die ReelDirector op de iPhone gebruikten en gezien de waarderingen in de App Store (4 sterren) werkte dat eigenlijk best goed. Naast de uitbreiding van iPhone naar iPad heeft ReelDirector in de nieuwe versie nog meer te bieden, zoals een ‘Getting Started’ demoproject om je op weg te helpen. Je kunt tekstoverlays maken in een videoclip, waarbij je de keuze hebt uit meerdere fonts en stijlen.

reeldirector ipad videobewerking

Ook nieuw: het Ken Burns-effect in video’s (handig als je wat foto’s tussendoor hebt opgenomen) en de mogelijkheid om video’s te roteren. Je kunt video’s in verschillende resoluties en schermoriëntaties met elkaar mixen in één project.

reeldirector ipad videobewerking

Als je zoals ik iMovie gewend bent is het eigenlijk ongelooflijk wat je met ReelDirector kan doen. Een watermerk zetten bijvoorbeeld, makkelijk openings- en sluit-credits opnemen in diverse stijlen, een voice-over opnemen of soundtracks mixen. Alle geïmporteerde clips worden non-destructief bewerkt, dus je kunt op elk moment weer terug. Ook kun je een video makkelijk splitsen in 2 of 3 losse clips. Het eindresultaat sla je in de fotorol op of verstuur je per e-mail naar vrienden.

Downloaden: ReelDirector (€5,99)

Hieronder twee video’s: de eerste gaat in op de mogelijkheden van ReelDirector 2, de andere toont het videobewerken op de iPad.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Videobewerking op de iPad:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 mei 2010 om 14:18
Categorie
Uncategorized

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.