De iPad als lokkertje: zelfs de politiek doet mee

Na energieleveranciers, kranten en zorgverzekeraars zetten nu ook (lokale) politie partijen de iPad in als lokkertje.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ipad-zakelijkVeel bedrijven doen het. Een iPad als welkomstcadeau of als hoofdprijs bij een actie. Je krijgt een gratis iPad als je wisselt van energieleverancier of bij een nieuwe verwarmingsketel. Ook bij een nieuw krantenabonnement krijg je tegenwoordig een gratis iPad en dan hebben we het nog niet eens over de vele prijsvragen. Het gebeurt zo vaak dat we er niet eens meer van opkijken. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zoeken nu ook lokale politieke partijen hun heil bij de iPad.


Jongeren aansporen om te stemmen is voor politieke partijen een behoorlijke uitdaging. Jongeren voelen zich vaak minder betrokken bij de politiek dan oudere stemmers. Het is dan ook niet verrassend dat partijen zoeken naar nieuwe manieren om jonge kiezers te bereiken. In het Brabantse Oosterhout probeert de lokale politieke partij Gemeentebelangen dat met een Facebook-actie waarmee jongeren kans maken op een iPad, meldt BN DeStem.

Jongeren kunnen zich laten fotograferen voor een fotowand met standpunten van de partij. Via de Facebookpagina kan iedereen vervolgens zijn stem uitbrengen voor de leukste foto. De foto met de meeste likes wint een iPad. Saillant detail: de fractievoorzitter van Gemeentebelangen had vier jaar geleden stevige kritiek op een andere partij die prijzen wilde verloten. Nu doet Gemeentebelangen het zelf.

Gemeentebelangen in Oosterhout is overigens niet de enige. De Amsterdamse ouderenpartij OMA pleit voor een gratis iPad voor alle 65-plussers, op kosten van de gemeente. Maar het kan altijd nog gekker, ontdekte NOS op 3. Politici zetten zelfs datingapps als Grindr en Tinder in om jonge kiezers te trekken.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.