iPad Air wint Global Mobile Award 2014 vanwege performance en apps

De iPad Air heeft de Global Mobile Award 2014 voor beste mobiele tablet in de wacht gesleept. De jury roemde de performance en de hoeveelheid geoptimaliseerde apps.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Global Mobile Awards 2014Maandag ging in Barcelona het Mobile World Congress van start, de belangrijkste beurs over de nieuwste ontwikkelingen op mobiel gebied. Apple mag dan een grote speler zijn op de smartphonemarkt, het bedrijf is er zelf niet aanwezig. Dinsdag werden de Global Mobile Awards 2014 uitgereikt en de iPad Air sleepte de prijs voor beste mobiele tablet in de wacht.


ipad air zijkantDe Global Mobile Awards worden jaarlijks uitgereikt door de GSMA, een organisatie die de belangen van onder meer telecomaanbieders behartigt. Er worden prijzen uitgereikt voor beste providers, telefoons, apps en vele andere categorieën. De prijs voor beste smartphone moest Apple zich helaas aan de neus voorbij laten. Die werd gewonnen door de HTC One.

De de jury roemde de iPad Air vanwege de ‘hoogstaande performance’ in een ‘aantrekkelijk en slanke’ behuizing. Het grote aantal geoptimaliseerde apps dat voor de iPad (Air) beschikbaar is, is volgens de jury een ‘onbetwistbaar voordeel’ ten opzichte van andere tablets.

Ook op batterijgebied is de iPad Air de absolute heerser, zo bleek eerder uit een Brits onderzoek. Uit tests bleek dat dat de iPad Air het maar liefst 658 minuten lang volhoudt bij het gebruik van een internetverbinding en 777 minuten lang video kan afspelen.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.