iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Codeacademy: Hour of Code, CloudMagic en meer

In deze App Gemist lees je over de nieuwe iPad-versies van CloudMagic en Codeacademy, maar ook over handschrift-app Cursive en het handige Presentics.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Deze week kwamen er twee fijne iPhone-app op de iPad uit. Het razendsnelle CloudMagic is een mail-app die qua veelzijdigheid kan tippen aan Apple’s eigen mailapplicatie die standaard op elke iPad staat. Je kan er terecht met accounts van Gmail, Google Apps, Hotmail, Outlook, Microsoft Exchange, iCloud, Yahoo en eigen IMAP-mailadressen. Codeacademy is een fijne app die mensen met een iPhone in een uurtje wil leren programmeren. Tijdens het leren schrijf je spelenderwijs een eigen programmacode. Goed nieuws voor mensen die zoiets liever leren op de iPad, want dat kan nu ook.


cursiveIntro the Cursive – Terwijl iedereen steeds meer op toetsenborden schrijft, probeert Monterssorium tegen de stroom in te gaan. Ze hebben een handschriftapp gemaakt die tijdelijk gratis te downloaden is. Intro to Cursive leert je om een net schoolschrift te schrijven, maar bevat ook een digitale zandbak om vrijuit letters in het zand te kunnen schrijven. De app richt zich op de uitspraak in het Engels, Frans, Duits en Spaans (want hoe je de letters in het Nederlands uitspreekt, weet je al).
Downloaden: Intro to Cursive (tijdelijk gratis, normaal €4,49, universeel, iOS 5.0+)

codeCodeacademy: Hour of Code – Codeacademy: Hour of Code is een relatief nieuwe applicatie die mensen met een iPhone in een uurtje wil leren programmeren. Tijdens het leren schrijf je spelenderwijs een eigen programmacode. De interactieve app werd origineel uitgebracht tijdens Hour of Code, een evenement waarbij iedereen wordt aangespoord om minstens één uurtje in programmeerles te steken. Ironisch genoeg duurt de cursus in de app na een update nu iets langer dan een uur, en om dat te vieren hebben de ontwikkelaars de applicatie universeel gemaakt. De app, die tevens een aantal fijne nieuwe functies heeft, leert je nu dus ook programmeren op de iPad.
Downloaden: Codecademy: Hour of Code (gratis, universeel, iOS 7.0+)

cloudmagicCloudMagic – De iPad is een nieuwe mailapp rijker. Eentje die je misschien niet zomaar wilt overslaan. CloudMagic was tot nu toe niet de bekendste applicatie voor het lezen en versturen van mail op de iPhone, maar het is wel een indrukwekkende app. Zo kan je gratis tot vijf accounts lezen in een gezamenlijke inbox, kan je razendsnel en offline je mailarchief doorzoeken en is de app snel en betrouwbaar met pushberichten als je nieuwe mail binnenkrijgt.
Downloaden: CloudMagic (gratis, universeel, iOS 6.0+)

presenticsPresentics – Presentics belooft een simpeler en minimalistisch alternatief op alle bestaande presentatie-apps in de App Store. In de app-omschrijving stelt de ontwikkelaar dat je binnen een paar minuten een stijlvolle presentatie in elkaar hebt gezet, die je vervolgens via een HDMI-kabel voor je iPad of AirPlay op een groter scherm kunt tonen. Het resultaat mag er wezen, maar beperkt de vrij simpele interface je niet bij het maken van je dia’s?
Downloaden: Presentics (gratis, in-app aankoop, iPad, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.