iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: F1 Challenge, DJ Mixer II, TVGiDS.tv 2.0 en meer

In de iPad App Gemist behandelen we TVGiDS.tv 2.0, puzzelen we in Mosaika en doen we de groeiscan in NLGroeit.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mosaika Lost City iPadclub luchtballonWe staan aan het begin van de zaterdagmiddag op iPadclub en dat betekent maar één ding: de App Gemist. Het wekelijkse terugblik op de belangrijke en leuke nieuwe iPad-apps die afgelopen week de revue passeerden. Deze week scheuren we rondjes in F1 Challenge, puzzelen we met het sfeervolle Mosaika, we testen een nieuwe tv-gids en Files werpt zich op als nieuwe oplossing voor documenten beheren en bewerken.


F1 Challenge – Je hebt racegames in soorten en maten. Sommige spelen zich volledig af in een fantasie-omgeving (voorbeeld: Shrek Kart) of proberen de omgeving zo realistisch mogelijk weer te geven (denk aan Asphalt). F1 Challenge is nóg realistischer: hier ga je racen in de Formule 1, in een officieel gelicenseerde racesimulatie. Dat betekent dat bekende coureurs van het seizoen 2012 aanwezig zijn in de game, zoals Fernando Alonso van Scuderia Ferrari, Sebastian Vettel van Red Bull Racing, Jenson Button van Vodafone McLaren Mercedes en Kimi Räikkönen van het Lotus F1 Team.
Downloaden: F1 Challenge (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

Brixed – De Belgische student Laurens Siroux was bezig met de game Describble, liep tegen problemen aan en besloot daarom in de tussentijd maar iets anders te gaan doen. Het resultaat is Brixed, een vertrouwd uitziend spel voor de iPad die hij samen met Jeroen Torfs (JetoLabs) ontwikkelde. Jeroen verzorgde de development, Laurens de grafische kant en de marketing. Brixed is gratis en combineert Pong met Break Out: met je vinger bestuur je een balkje onderin het scherm.
Downloaden: Brixed (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Mosaika – Fire Maple Games zal een naam zijn die liefhebbers van avonturen-puzzelgames op de iPad en iPhone aanspreekt. De ontwikkelaar maakt sier op het touchscreen met sfeervolle ontdekkingsspellen waarin je echt moet puzzelen, in plaats van alle zoek-alle-voorwerpen spelletjes die zoveel concurrenten maken. Na The Secret of Grisly Manor en The Lost City is nu Fire Maples nieuwe spel Mosaika uitgekomen. Opnieuw puzzel je in fraaie, rustige omgevingen.
Downloaden: Mosaika (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Files – Open je vooral documenten vanuit je e-mails? Gebruik je Dropbox, Google Drive of Microsoft SkyDrive voor de opslag van documenten? Het maakt de nieuwe applicatie Files niet uit. Het is de volgende app van de ontwikkelaar achter Documents 2 (App Store-link) waarmee je Microsoft Word en Excel mee kan beheren en bewerken. Ook kan je beginnen aan nieuwe teksten en spreadsheets, scans, tekeningen, foto’s en audio-opnames. De applicatie is gratis om te downloaden.
Downloaden: Files (gratis, universeel, iOS 5.0+)

DJ Mixer II – Met nieuwe dj-app DJ Mixer II kun je alles aan elkaar mixen, van nummers van beroemde dj’s tot audio uit SoundCloud en eigen muziek uit je bibliotheek. De app heeft een professioneel controlepaneel en een handige wifi-functie voor op feestjes. Daarmee kunnen vrienden je DJ-set in real-time bijhouden, verzoeknummers indienen, nummers die ze niet willen horen naar beneden stemmen en zelfs hun eigen nummers van hun iPhone of iPad toevoegen aan je afspeellijst, zodat jij ze in je mix kunt gebruiken.
Downloaden: DJ Mixer II (gratis, in-app aankoop €8,99, universeel, iOS 7)

Mr Ludo – Mens Erger Je Niet is zo oud als de weg naar Rome maar kan nog steeds mee. Dat laat het nieuwe iPad- en iPhone-spel Mr Ludo wel zien. Het bordspelletje waarin 2 tot 4 spelers zo snel mogelijk hun pionnetjes naar de eindstreep moeten dobbelen en daarbij elkaar van het bord kunnen gooien, is erg leuk aangekleed in Mr Ludo. Je kan het spel in een paar oefenrondes tegen de computer spelen, maar het is vooral de bedoeling dat je online met vrienden of onbekenden speelt.
Downloaden: Mr Ludo (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Construction Simulator 2014 – De fan van bouwprojecten en indrukwekkende machines kan zijn hart ophalen. Construction Simulator 2014 is uitgekomen op iPad en iPhone. In het spel bedien je een takelwagen, kraanwagen, heftruck, cementwagen, shovel, graafmachine en meer. En dat niet alleen: je laat de gevaartes los in een open spelwereld waarin je zelf bepaalt wat je doet en met welk voertuig je onderweg gaat. De game ziet er bovendien fraai uit in 3D.
Downloaden: Construction Simulator 2014 (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 6.0+)

NLGroeit – NLGroeit is een nieuwe iPad-app voor Nederlandse ondernemers. Het belangrijkste onderdeel van de app is de groeiscan, een vragenlijst die informeert over de groeipositie van een onderneming op de gebieden Financiën, Marketing, Netwerk, Strategie, Organisatie, Ondernemerschap en Technologie/product/dienst. Daarnaast biedt NLGroeit artikelen, tips, oefeningen en informatie gericht op het ondersteunen van ondernemers. De app is een initiatief van Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum/Kamer van Koophandel, die jaarlijks rond de 600 ondernemers helpen met training, masterclasses en coaching.
Downloaden: NLGroeit (gratis, iPad, iOS 6.0+)

TVGiDS.tv 2.0 – TVGids.nl, Veronica Magazine, natuurlijk NU.nl en het prachtige iFanzy: het aanbod televisiegidsen op de iPad is omvangrijk. TVGiDS.tv 2.0 is een nieuwe applicatie die zich in de rij voegt. De toepassing richt zich op specialisatie en dat merk je al dat je hem de eerste keer opstart. Je kiest voor uitgelichte programma’s op de gebieden actualiteit, sport, documentaires, auto, series, amusement en/ of soaps. Je kan het aanbod bovendien inrichten naar je eigen kabelprovider en het zenderpakket dat je ervan afneemt.
Downloaden: TVGiDS.tv 2.0 (gratis met reclame, iPad, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.