Onderzoeken: iPad verkoopt twee keer zo goed als Mac, gebruikers tevreden

Apple verkoopt momenteel bijna twee keer zoveel iPads als Macs. Daarnaast ligt de tevredenheid van gebruikers volgens een onderzoek op 91 procent en flink wat mensen geven aan wel een iPad te willen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

iPadHet gaat goed met de iPad, zo blijkt uit een aantal onderzoeken. De tevredenheid van gebruikers ligt volgens een onderzoek op 91 procent en flink wat mensen geven aan wel een iPad te willen. Daar komt het nieuws bij dat Apple bijna twee keer zoveel iPads als Macs verkoopt. Momenteel verkoopt Apple 200.000 iPads per week; alle Macs (Macbook, iMac, Mac Mini etc.) bij elkaar zijn er slechts 110.000. Dat zegt Mike Abramsky, analist van RBC Capital Markets. De iPhone is echter nog steeds het populairste product van Apple. Per week gaan er 246.000 telefoons over de toonbank.

Eerder kwam naar buiten dat Apple met de iPad de verkoop van anderen producten, zoals Macbooks, mogelijk kannibaliseert . De netbookmarkt lijkt al ingestort door het succes van het tablet.

ChangeWave hield een enquête onder 153 iPad-gebruikers, waarvan 74 procent aangaf ‘zeer tevreden’ te zijn en 17 procent ‘enigszins tevreden’. 2 procent van de tabletbezitters is ‘ontevreden’. Overigens moet je aan een dergelijk onderzoek weinig waarde hebben. Een enquête onder 153 mensen is veel te klein om een goede steekproef te zijn.

Interessanter is een onderzoek van hetzelfde bedrijf onder 3714 mensen die nog geen iPad hebben. 7 procent zullen ‘hoogstwaarschijnlijk’ een iPad kopen en bij 13 procent is sprake van een ‘enigszins waarschijnlijke aanschaf’.

Bronnen: TUAW, Engadget

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.