iPad nu contant te betalen in Apple Store

De iPad is vanaf nu contant af te rekenen in de Apple Store. Dit gebeurde nadat eerder cash was geweigerd van een zekere Diane Campbell.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

cash ipadApple kwam vorige week negatief in het nieuws toen een vrouw probeerde met contant geld een iPad te kopen. Dat bleek niet mogelijk: de vrouw kon alleen met creditcard of debitcard (pinpas) afrekenen. Het verhaal kwam uitgebreid op de lokale tv, met als gevolg dat Apple nu het beleid heeft aangepast: voortaan kun je de iPad ook met cash betalen in de Apple Store. Wel is daarbij vereist dat de klant een Apple ID heeft.


De (gehandicapte) Diane Campbell wilde van haar spaargeld een iPad kopen. Het zou haar eerste computer worden en ze wilde het apparaat gebruiken om haar gitaarspel te verbeteren. Na maanden sparen stapte ze met de stapel bankbiljetten naar de Apple Store, om vervolgens te horen dat er alleen met plastic afgerekend kon worden. Het lokale televisiestation KGO uit San Francisco maakte er een sappige reportage over, waarna Apple’s Senior VP for Retail Ron Johnson persoonlijk contact opnam met Campbell. Hij beloofde dat Apple de vrouw een gratis iPad inclusief hoes cadeau doet, als goedmakertje voor alle ellende.

Click here to display content from cdn.abclocal.go.com

Johnson koos een iets bekender tv-station om zijn verhaal te doen: “We all would love people like Diane to get an iPad, so I called her up and she was very excited,” vertelde Johnson op ABC. Ook kondigde hij aan dat mensen straks gewoon met contant geld hun iPad kunnen afrekenen, als ze maar wel hun Apple ID laten registreren. Johnson ontkende dat het eerdere beleid iets te maken heeft met export en de grijze markt. Wel heeft Apple in het verleden laten weten dat ze niet zo blij zijn met mensen die Apple-producten kopen en ze later met winst op veilingsites verkopen. Nu de iPad op veel plekken is uitverkocht zit die kans er wel in.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 mei 2010 om 4:05
Categorie
Providers

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.