iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Status Board, Homestyler van Autodesk, Mittens en meer

Status Board is een prachtig dashboard voor gewenste informatie op de iPad of je tv, met Homestyler richt je een interieur in en meer iPad-apps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Stay Alight iPad spel bijzondere sfeerElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week op een leuke en duidelijke manier interieur ontwerpen met Homestyler van Autodesk en allerlei informatie op je iPad of televisiescherm inrichten met Status Board.


Stay Alight HD – Angry Birds heeft ook maar zo’n doorsnee thema, nietwaar? Stay Alight HD is een nieuwe iPad-game van Russische makelij dat qua spelconcept nog wel iets wegheeft van de boze vogels die de wereld veroverden, maar het idee wel in een eigenzinnig thema giet. In Stay Alight HD gooi je lichtstralen als twee verschillende mannetjes met een lamp als kop. In drie werelden rijk aan details, gooi je via stuiteren en schakelaars al het vuil dood. Bovenin beeld zie je hoeveel stralen je hebt om het level mee te halen.
Downloaden: Stay Alight HD (€0,89, iPad, iOS 4.3+)

Mittens HD – We hebben er op iPhoneclub al uitgebreid over geschreven: de nieuwe Disney-game Mittens. Mittens volgt het succesrecept van ‘Where’s My Water?’ en lijkt bij voorbaat al een succes te worden. Het ziet er leuk uit, is ook geschikt voor kinderen en de naam Disney doet de rest. Mittens HD (de iPad-versie) kostte bij de introductie €2,69 maar is binnen een week na verschijnen al afgeprijsd. De iPhone-versie al vanaf het begin voor €0,89 in de schappen. In Mittens ga je een kat helpen. Je snijdt op het juiste moment planken door (hee, kenden we dat niet van Cut the Rope?) zodat de kat bij een fles melk kan komen, waarmee hij het hart van een paarse poes kan veroveren. Melk in plaats van snoepjes dus.
Downloaden: Mittens HD (€1,79, iPad, iOS 4.3+)

Status Board – Status Board is een nieuwe applicatie voor de iPad die hoge ogen gaat gooien bij websitebeheerders, programmeurs, cijferfetisjisten en misschien wel voor iedereen die van informatie houdt. Met de applicatie kan je een dashboard maken van informatiepanelen die je zelf instelt. Grafieken, tabellen, nieuws, Twitter-streams, zelf opgezette geprogrammeerde informatie, agenda-afspraken, taken, de tijd, meldingen en HTML-embeds: allemaal kunnen ze op Status Board gezet worden. Voor nog geen tientje bovenop de aanschafprijs van de nieuwe app van ontwikkelaar Panic, ontgrendel je ondersteuning voor AirPlay en kan je de informatie weergeven op een televisiescherm.
Downloaden: Status Board (€8,99, iPad, iOS 5.0+)

Blogsy – Als je veel webteksten schrijft, heb je wel eens gehoord van Markdown, de opmaaktaal die iets makkelijker is dan HTML. Blogsy biedt nu ondersteuning voor Markdown en daarmee wordt de blogapp nog completer. Je kunt nu je teksten rechtstreeks met Markdown-opmaak intikken, waarna de app de opmaak omzet naar een mooi vormgegeven pagina. Liever geen Markdown? Dat kan ook: Blogsy heeft een uitgebreid HTML-toetsenbord gekregen waardoor het makkelijker is om HTML-tags in je tekst op te nemen. Om te voorkomen dat je je blogberichten door een appcrash kwijtraakt of stomme fouten maakt is er nu een History-functie aanwezig, zodat je altijd terug kunt gaan naar oudere versies van een blogposting.
Downloaden: Blogsy (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Help Volty Free – Een van de meest geliefde iPad-games uit Hollandse keuken heeft een gratis probeerversie gekregen. Help Volty Free Introduction is de volledige naam van het mysterieuze puzzelspel, waarin je alvast drie levels kan proberen van de volledige versie. In het spel begeleid je Volty, een tor met een grote knop in zijn schild die hem pauzeert of verder laat lopen. Zo ontwijk je gevaren en activeer je schakelaars die je naar de volgende uitdaging kunnen helpen.
Downloaden: Help Volty Free Introduction (gratis, drie levels, iPad, iOS 4.3+)

Homestyler – Autodesk heeft een nieuwe app uitgebracht voor mensen die van binnenhuisarchitectuur houden. De app Homestyler werkt alleen op de iPad en geeft ideeën om je huis in te richten aan de hand van 3D-modellen. Je maakt een foto van een kamer en voegt vervolgens driedimensionale meubelstukken, vloerkleden, lampen, spiegels en andere objecten. Je kunt de kleur van de muren veranderen en andere aanpassingen doen. Heb je geen inspiratie, dan kun je terecht in de Design Stream, die foto’s, handleidingen en andere artikelen bevat om je op weg te helpen.
Downloaden: Homestyler (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Lees ook de App Gemist op iPhoneclub voor meer (universele) apps!

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.