Ziekenhuis houdt moeders via iPad in contact met pasgeboren baby’s

Een Amerikaans ziekenhuis maakt gebruik van de iPad om pasgeboren baby's met moeders in contact te houden. Het initiatief staat bekend als 'BabyTime'.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

BabyTimeEen Amerikaans ziekenhuis maakt voortaan gebruik van iPads om moeders in contact te houden met hun pasgeboren kinderen. Hierdoor kunnen ze de baby zelfs zien als ze niet in staat zijn om het bed te verlaten. In het ziekenhuis staat het initiatief inmiddels bekend als ‘BabyTime‘, een woordspeling op Apple’s videodienst FaceTime. Of FaceTime ook daadwerkelijk wordt gebruikt is niet helemaal duidelijk.


Het programma zou van pas komen voor moeders die net een keizersnede hebben gehad of er medisch niet ideaal aan toe zijn, terwijl het kind in bijvoorbeeld een couveuse ligt. Moeders mogen zich tweemaal per dag beroepen op BabyTime. De gebruikte iPads zijn via een beveiligde connectie met elkaar verbonden. Volgens het ziekenhuis verlaagt BabyTime de stress en zorgen van moeders, omdat ze kunnen zien hoe het gaat met de pasgeboren baby.

Het is nog de vraag of Nederlandse ziekenhuizen BabyTime zullen overnemen. Vermoedelijk zou dit niet heel moeilijk zijn: je hebt immers enkel een paar iPads en een video-app zoals FaceTime nodig.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:21
Categorie
iDevices

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.