Weezic iPad-app laat je meespelen met groot orkest

weezic ipadEen muziekinstrument bespelen kan een eenzame bezigheid zijn. De maker van de iPad-app Weezic heeft nu bedacht dat het ook leuker kan, door je te laten meespelen met een virtueel orkest. De app is ook nog eens handig, want hij slaat de pagina automatisch om. Terwijl je meespeelt met het orkest kun je het tempo verlagen of zelf aangeven dat je een bepaald fragment nog eens extra wilt oefenen. Ondertussen word je begeleid door een piano, cello, hobo, fagot en andere instrumenten. Je kunt ook luisteren naar solo’s van één van de instrumenten. De ontwikkelaar noemt het ‘augmented’ bladmuziek. Het bestond al op de Weezic-website maar is nu beschikbaar in een app. Er zitten 14 klassieke werken in de gratis app, maar er komen nog honderden meer beschikbaar.

Gebruikers kunnen op de website van Weezic voorstellen doen voor muziekstukken die in de app opgenomen moeten worden. Soms kunnen ze al binnen een paar dagen voldoen aan het verzoek, inclusief begeleidende instrumenten.

Downloaden: Weezic (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Categorie(ën): muziek, Muziek (App Store)
Tag(s): ,

Eén reactie op “Weezic iPad-app laat je meespelen met groot orkest”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • hm.. die koop ik. Al zou ik het Augmented sheet-music noemen. Augmented bladmuziek rolt toch niet zo goed van de tong :)

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties