Nederlandse rechter: Samsung schendt geen ontwerppatenten iPad

Galaxy Tab 10.1De Nederlandse rechter heeft vandaag bepaald dat Samsung geen inbreuk maakt op bepaalde ontwerppatenten van Apple. Dit blijkt uit een reactie van Samsung op de zaak. Samsung zegt blij te zijn met het oordeel, dat zou onderstellen dat het ontwerp van een rechthoekige tablet met afgeronde hoeken niet beperkt zal blijven tot Apple.

Samsung stuurde onderstaand statement naar de pers:

Wij verwelkomen de beslissing van de rechtbank in Den Haag van vandaag. De uitspraak bevestigt eerdere beslissingen van rechtbanken in andere landen dat onze Samsung GALAXY Tab producten geen inbreuk maken op designrechten van Apple. Wij blijven ervan overtuigd dat Apple niet de eerste was die een tablet ontwierp met een rechthoekige vorm en afgeronde hoeken. De oorsprong van de geregistreerde designfeatures van Apple is te vinden in talrijke voorbeelden van oudere kunst. Als Apple doorgaat met het neerleggen van buitensporige juridische eisen gebaseerd op algemene ontwerpen, zou er schade kunnen worden toegebracht aan innovatie in de industrie en wordt de keuzevrijheid van consumenten enorm beperkt.

Samsung laat aan iPadclub weten dat de betreffende zaak ging om het ontwerp van de Galaxy Tab 10.1, 8.9 en 7.7.

Categorie(ën): Rechtszaak
Tag(s): , ,

4 reacties op “Nederlandse rechter: Samsung schendt geen ontwerppatenten iPad”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • En ze kopieerden nog lang en gelukkig…

  • Was ook wel een vd meeste zielige patenten, een rechthoek met afgeronde hoeken patenteren…

  • Ach, is het wel niet Microsoft, dan zijn het wel die slangen van Samsung die zonder geweten de briljantie van Apple kopiëren..

  • Met de Galaxy S3 waren ze qua ontwerp al een eigen richting ingeslagen. Maar de eerste foto’s van de S4 gaan alweer in de richting van Apple ontwerpen. Daarnaast worden de MacBook’s ook gekopieerd. En de rechter geeft ze nog een vrijbrief om het te doen ook. Een lastige zaak voor Apple die doorgaans niet ieder jaar met een nieuw ontwerp komt. Zeker nu ook RIM met de BB10 en Sony met de Xperia Z en ZL steeds meer met ontwerpen komen die zo van de hand van Ive lijken te komen. Samsung is er groot mee geworden, dus waarom zij niet.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties