Universal Mind maakt interactieve tafel met 15 iPads

iPad tafelHet Amerikaanse Universal Mind heeft een tafel gemaakt die bestaat uit 15 iPads. Omdat de iPads met elkaar zijn verbonden, kun je een kaartje met informatie van de ene kant van de tafel swipen naar de andere kant. Op deze manier kunnen iPads gebruikt worden op soortgelijke wijze als Microsoft PixelSense, de grote touchscreentafel die in het verleden nog bekend stond als Microsoft Surface.

In een video is te zien hoe je kaartje met informatie van de ene iPad naar de ander veegt. Tap je snel twee keer op een kaart, dan krijg je fullscreen meer informatie te zien. Zo’n tafel zou op meerdere manieren gebruikt kunnen worden: zo zou je in theorie notities kunnen schrijven op jouw iPad, het bestand tot een kaartje omvormen en deze kaart naar degene tegenover jou aan tafel vegen.

Universal Mind heeft geen app uitgegeven waarmee je iets soortgelijks kunt realiseren met een aantal iPads. Er zijn echter meerdere apps beschikbaar waarmee je iPads met elkaar kunt verbinden om één groot display te creëren, waaronder Mobile Multi Display (zie hieronder). Begin november lieten onderzoekers aan de Universiteit van Technologie in Tokio zien hoe je twee iOS-apparaten met een swipe over beide touchscreens makkelijk met elkaar zou kunnen verbinden.

Genoemd: Mobile Multi Display (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Via TUAW.

Categorie(ën): Accessoires
Tag(s):

3 reacties op “Universal Mind maakt interactieve tafel met 15 iPads”

↓ Meteen naar reactieformulier

  • Ziet er leuk uit, alleen jammer van de dikke zwarte randen..

  • Ja ze hadden beter iPad mini’s kunnen gebruiken!@T:

  • Onder het mom van “omdat het kan”?
    Want voor die prijs kan je net zo goed een Surface tafel halen, die je voor ongeveer 8k wel kan vinden.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties