Nu online: review iPad mini (2012)

ipad mini schuin onderkantHet is zover: onze iPad mini review staat online. Anderhalve week onderwierpen we de iPad mini aan een gebruikstest, voerden metingen uit en probeerden er zoveel mogelijk verschillende apps op te installeren om antwoord te krijgen op de vraag: hoe is zo’n mini-tablet in het dagelijks leven? Ga je de iPad mini anders gebruiken dan de 9,7-inch iPad? Dat laatste kunnen we alvast verklappen: ja! De iPad mini is zo draagbaar dat je de tablet overal mee naartoe wil nemen.

Het kan daarom voor sommige mensen best de moeite zijn om te ‘downgraden’ van een grote iPad met retinascherm en supersnelle processor naar deze kleinere iPad. Belangrijk in onze review is dat we regelmatig vergelijken met de twee andere populaire mini-tablets, de Nexus 7 en de Kindle Fire HD. Daarbij blijkt ook meteen dat de iPad mini twee gezichten heeft: het is een budgetmodel voor de Apple-kenner, maar een premium-product voor degene die op zoek is naar een goedkope kleine tablet.

Verder lezen: iPad mini review

Categorie(ën): Reviews, Spotlight
Tag(s): ,

8 reacties op “Nu online: review iPad mini (2012)”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Hoi Gonny, schitterende review, zeer plezierig om te lezen en je raakt de punten die lezers belangrijk vinden zoals dagelijks gebruik, batterij duur, scherm, etc.

  mijn complimenten!

  gr, Dennis

 • Goede review, maar de belangrijkste concurent is (bewust?) vergeten, namelijk de Galaxy tab 7inch. Ook kun je toch niet serieus bedoelen dat een apparaat van €329 geschikt is voor kinderen? Het is nog steeds een enorm bedrag. Dat het scherm iets minder goed is dan een retina maakt niet uit het is nog steeds goed, en dat blijkt ook wel,uit de verkoopaantallen. De draagbaarheid is inderdaad beter, maar toch neem ik mn ipad 10″ ook wel overal mee naar toe, de ipad 2, 3 en 4 zijn ook,licht en compact genoeg.

  Ik heb me de laatste tijd ook verdiept in een minitablet omdat een familielid er eentje wil, en kom toch wel tot de conclusie dat, ook al zijn er verschillen, het is allemaal in de marge. Niemand maakt nog troep vd 4 concurenten en allemaal zijn ze degelijk (genoeg) en werken ze goed en gebruiksvriendelijk. Het komt uiteindelijk gewoon neer op prijs en smaak. Hou je van Apple, en kun je het betalen, dan ga je daar voor. Vind je Android ook fijn, of is Apple je te duur, kies je een andere… Ik ben er zelf nog niet uit, want het gaat niet om mijn eigen portemonnee ;-)

 • Ik heb nu ook een week een iPad mini en komende van een 1st gen iPad ben ik erg blij. Ik heb hier ook echt op gewacht.
  Ben ook in het bezit van een nieuwe kindle fire hd, maar ondanks dat de absolute pixeldichtheid van de kindle hoger is, werkt de ipad mini veel fijner omdat je een betere beeldverhouding hebt. De kindle lijkt heel erg kijkdoos achtig en klein, de ipad mini juist heel ruim.

  Over een jaartje vast een retina mini :-)

 • Ikzelf heb mij de 4de generatie iPad gekocht en voor het kleine scherm heb ik voor een Samsung Galaxi tab 2 7″ gekozen. Het is ook zo dat die in een vergeethoekje geduwd word en ik hem persoonlijk beter vind qua prijs, uitbreiding sd kaarten en de promotie die aan de gang is voor het toetsenbord dat je gratis krijgt (België toch). Ikzelf vind het een meer dan degelijk toestel maar ben je Apple gewoon en moet je dan met Android werken verreist het een inspanning. Beidde hebben hun voor en nadelen en ik geniet van de 2. Een uiteindelijk besluit is persoonlijk en moet ieder voor zich uitmaken.

 • Al iets gezien van de bug met het keyword? Als je een DM wilt sturen in twitter app dan staat het keyboard over de “zend” button. Keyboard laten verdwijnen helpt ook niet. Meer mensen hier last van?

 • wel ben ik er mee eens dat je eerder de neiging hebt om de mini te pakken dan bijv de (grote) ipad. maar dat heb ik ook met de nexus 7. bouwkwaliteiten van de “7 tablet zijn allemaal goed vandaag de dag. de ipad is naar mijn mening overpriced.

  je kunt liever wachten op de ipad mini met retina. alles draait voornamelijk om retina bij apple en nu brengen ze een product uit zonder retina. dat is gewoon een downgrade of je nou infinity blade nou wel of niet speelt.

 • Bedankt Gonny, dankzij deze prachtige review heb ik toch besloten de iPad mini aan te schaffen voor mijn vriendin. :)

 • Ik ben verslingerd aan de mini! Komt dicht in de buurt van de ideale tablet. Je neemt m gemakkelijk mee. Moest je vroeger steeds de keus maken tussen laptop mee of tablet, is het nu laptop & tablet.

  Ik had een Samsung 7.7, maar heb altijd spijt gehad van de aankoop. Ik ben -niet kwaad bedoeld hoor- geen groot liefhebber van Android, ik vind het zo’n gepruts. Bovendien vind ik dat Samsung slecht is met het opwaarderen van nieuwere versies. De mini werkt in alle opzichten goed, alleen teksten schrijven is een ramp. Daar heb je echter een laptopje voor…

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties