Just Colors: iPad-app stuurt kinderen op kleurenjacht

Just Colors iPad iPhone kleurenjachtHoud de iPad vast, richt de camera op en leg een kleur vast. Just Colors kijkt, afhankelijk van de leeftijd van de speler, of er een kleur op de kleurenkaart afgevinkt kan worden. Zo kunnen de jongste tot net iets oudere kinderen op kleurenjacht in eigen huis. Ontwikkelaarsgroep Appracadabra biedt de app ter introductie voor 89 cent aan, tegen de 1,79 euro die Just Colors erna moet gaan kosten. Er zijn 23 kleuren waarop gejaagd kan worden, van rood naar turquoise.

Just Colors foto kleurenjachtDe applicatie is in bijna net zoveel talen uitgevoerd (21) en kan ook in het Nederlands gezet worden. Als je de kleine de iPad, iPhone of iPod touch toevertrouwt, hoef je in ieder geval niet bang te zijn voor rare stappen in de applicatie. Just Colors ontbeert reclames, in-app aankopen en deelfuncties naar sociale netwerken.

Just Colors deelt haar spelideeën op in drie doelgroepen. De jongste kinderen kunnen met de iPad-camera in de aanslag, voorwerpen in felle kleuren vastleggen met de app, zodat ze een kleurenkaart maken. Als alle basiskleuren erin zitten, wordt het tijd voor de volgende stap die bedoeld is voor iets oudere kinderen. Dan krijg je opdrachten als: ‘Spot een smaragdgroene fles’ of ‘Kiek een karmijnrode auto’. Als ook dat te simpel is geworden, heeft de ontwikkelaar nog wel een suggestie in de App Store: ga op kleurenjacht met een stopwatch in de hand en probeer je eigen tijd van een kleurenjacht te verbeteren. Helaas biedt de app die mogelijkheid zelf niet. Appracadabra richt de app zodoende op kinderen van 2 jaar en ouder.

Omdat de applicatie in 21 talen is uitgevoerd, kan Just Colors eventueel ook aangewend worden om Engels, Duits, Frans of een andere taal te laten leren. Daarbij ontbreekt helaas een vertaal-naar-Nederlands functie in de app. Je kan dus niet ‘green’ en ‘blue’ leren zonder ook Engelse boodschappen te horen en zinnen te lezen.

Downloaden: Just Colors (€0,89, daarna €1,79, universele app, vanaf iOS 4.3)

7 reacties op “Just Colors: iPad-app stuurt kinderen op kleurenjacht”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Mijn kleinkinderen 7en5 mogen met mijn “oude” iPad 1 spelen maar wel zittend! Ze mogen er niet mee lopen en dat vinden ze nieteens erg. Ze weten dat het een erg duur ding is en als hij om wat voor reden dan ook zou vallen was het probleem niet te overzien :) Dus deze app gaat aan hun voorbij !

 • Origineel geplaatst door Ashcat
  Mijn kleinkinderen 7en5 mogen met mijn “oude” iPad 1 spelen maar wel zittend! …en Dus deze app gaat aan hun voorbij !

  Een ipad 1 heeft ook geen camera dus dan heb je er sowieso niets aan

 • @Ashcat: Gelukkig maar want de iPad 1 bevat toch geen camera.

 • @Ashcat: Leuk om je comment te lezen, Ashcat. En logisch dat je je kleinkinderen liever niet met de iPad laat lopen.

  Misschien een geruststelling: op de iPad 1 zit geen fotofunctie, dus daar krijg je de camera-optie niet op te zien. Wel kunnen je kleinkinderen de kleuren dan nog in 21 verschillende talen leren!

  En mocht je een iPhone hebben, dan zou je kunnen overwegen zèlf foto’s te nemen van kleuren uit hun omgeving, zodat ze oranje kunnen koppelen aan de kat, of blauw aan de bank bij oma :-)

  Groet! Diana, Appracadabra

 • @Ashcat:
  Tsja, sluit maar een extra verzekering af bij deze app

 • Idee klinkt leuk, maar ook in mijn geval: iPad 1… dus geen camera en al zou hij een camera hebben, dan zou ik de kleine hier niet mee rond laten lopen.

 • Oeps, klopt de iPad1 heeft geen camera :) Ikzelf heb de iPad 3 vandaar mijn vergissing en NEE, ze mogen niet aan de mijne komen :)

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties