iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: NU.nl vernieuwd, Need for Speed Most Wanted, Path en meer

NU.nl heeft een vernieuwde iPad-app, maar er waren meer hoogtepunten afgelopen week: Path is uitgekomen en Need for Speed is sensationeel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NU.nl iPad-app Dag van NU nieuwe featureElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week is de app van NU.nl volledig op de schop gegaan, kan je sensationeel racen tegen de politie en is het sociale netwerk Path uitgekomen – onder andere.


AG Verven met Alice iPadVerven met Alice – Verven is ook maar een betrekkelijk begrip op de iPad. Als je geen kleuren hoeft te mengen, mis je eigenlijk al een cruciaal onderdeel van de bezigheid. Daarom kan je best stellen dat de op kinderen gerichte iPad-app Verven met Alice een onjuiste naam heeft. Het voordeel van de definitie die de applicatie aan verven geeft, is dat het voor de kleine veel makkelijker is om kleuren, vormen en patronen te tekenen met de materialen die er wel voorhanden zijn.
Downloaden: Verven met Alice (€1,79)

AG Need for Speed Most Wanted iPadNeed for Speed Most Wanted – Niet zomaar een racegame, maar een kat- en muisspel tussen coureurs en politie. Dat is wat de allereerste Need for Speeds voor de pc interessant maakte en dat is wat de serie nog altijd hoog in het vaandel draagt. In het nieuwste deel Need for Speed Most Wanted, dat universeel is uitgekomen voor de iPad en iPhone, krijg je vanaf de tweede race te maken met de inzet van blauw op straat en wordt de hoeveelheid en intensiteit ervan alsmaar opgevoerd.
Downloaden: Need for Speed Most Wanted (€5,99)

AG Nrc.next iPadNrc.next – Een forse update voor de iPad-applicatie nrc.next zorgt ervoor dat de app een vernieuwde interface heeft gekregen. Ook is de app van nrc.next verhuisd naar de Kiosk, waardoor hij niet langer als los app-icoon op je beginscherm staat. In de Kiosk staat de krant tussen alle andere kranten en tijdschriften die je wellicht op je iPad hebt gedownload. Nrc.next waarschuwt dat het vanaf de nieuwe versie niet langer mogelijk is om artikelen offline op te slaan.
Downloaden: Nrc.next (gratis)

AG Borderlands Legends iPadBorderlands Legends – De nieuwe game Borderlands Legends is verschenen in de App Store. In Borderlands Legends bestuur je de vier helden uit de eerste Borderlands-game door ze naar vijanden te sturen en elkaar te laten helpen met speciale vaardigheden. Waar Borderlands echter een shooter gespeeld vanuit de eerste persoon was, is Borderlands Legends juist een strategische game die je van bovenaf bekijkt.
Downloaden: Borderlands Legends HD (€5,99)

AG Slap that Zombie iPadSlap that Zombie – Precies op tijd voor Halloween, dat deze week uitbundig gevierd is in de Verenigde Staten. Dat is het nieuwe iPad-spelletje Slap that Zombie, dat je opvallend genoeg speelt zónder het scherm aan te raken. Slap that Zombie gebruikt de camera van de iPad om beweging te registeren, waarmee je klappen uitdeelt aan de ondoden die op je af slenteren. De overlevende mensen die af en toe in beeld springen, mag je vooral géén klappen verkopen.
Downloaden: Slap that Zombie (€0,89)

AG NU.nl iPadNU.nl – Méér nieuws tot je nemen. Dat is de grote insteek van de vernieuwde NU.nl iPad-app die uitgever Sanoma zonet in de App Store heeft gezet. De nieuwssite heeft een totale metamorfose ondergaan en bevat een gloednieuwe, speciaal voor de iPad ontworpen interface. Opzienbarend en nieuw is de Nieuws van de Dag-sectie. Daarin vind je elke avond het belangrijkste nieuws van die dag, in een uiterlijk dat je nog niet van NU.nl gewend bent.
Downloaden: NU.nl (gratis)

AG Path iPadPath – Het sociale netwerk Path heeft vanaf nu een iPad-app, waardoor je Path voortaan ook in grotere weergave kunt bekijken. De app toont je Path zien op twee manieren: houd je de iPad in portretmodus vast, dan zie je een gebruikelijke tijdlijn. In landschapsmodus verandert dit in een mozaïek gevuld met foto’s, kaarten en albumcovers van geluisterde muziek.
Downloaden: Path (gratis)

AG Creatorverse iPadCreatorverse – Linden Lab is een naam die veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Ze zijn de makers achter Second Life, de virtuele wereld die ooit zo groot dreigde te gaan worden dat gemeentes, banken en andere organisaties begerig toehapten… waarna de hele handel als een nachtkaars uitging. Linden Lab bestaat nog steeds en heeft nu de eerste stappen gezet op het gebied van iOS. Creatorverse speelt zich af in een simpele 2D-omgeving op de iPad, die je met anderen deelt, de Creatorverse Galaxy.
Downloaden: Creatorverse (€4,49)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.