Analist voorspelt: ‘Apple gaat volgend jaar 100 miljoen iPads verkopen’

Analist Michael Walkley van Canaccord denkt dat Apple in 2013 maar liefst 100 miljoen iPads kan verkopen. Apple deed er tweeënhalf jaar over om de eerste 100 miljoen te verkopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini plaatjeTijdens de afgelopen kwartaalcijfers viel het een beetje tegen: Apple had ‘maar’ 14 miljoen iPads verkocht. Dat is minder dan de analisten hadden verwacht. Tim Cook vertelde bij de aankondiging van de iPad mini ook dat er tot op heden in totaal 100 miljoen iPads zijn verkocht. Dat aantal van 100 miljoen werd gehaald bereikt in tweeënhalf jaar tijd. Maar analist Michael Walkley van Canacord Genuity denkt dat Apple de volgende 100 miljoen makkelijk in een jaar tijd kan binnenhalen. In het jaar 2013 zullen er 101,6 miljoen iPads worden verkocht, denkt Walkley.


Dit is inclusief de iPad 2, iPad 4 en iPad mini. Daarmee houdt Apple een meerderheidsaandeel in de markt, namelijk 58,4%. Amazon zal volgens Walkley 10,7 miljoen tablets in 2013 verkopen en Samsung komt niet verder dan 8,4 miljoen tablets.

Waar dat resterende marktaandeel van 22,4% dan vandaan moet komen, is nog even een raadsel. Misschien zijn dat de Google Nexus-tablets, die niet in de cijfers van Walkley genoemd worden. De Nexus 7 en de Nexus 10 zijn laaggeprijsd en zouden daarmee een serieuze concurrent voor de Apple-tablets kunnen zijn.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.