iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Marten Toonder, Walking Dead 3, Clear Browser en meer

Deze week voor de iPad onder andere het derde hoofdstuk van de spectaculaire thriller-games Walking Dead: The Game. Ook is er met Clear Browser een internetbrowser uitgekomen zonder enige opsmuk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Elke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een Ode aan Jan des Bouvrie én een ode aan Marten Toonder, allebei op een andere manier. Het derde hoofdstuk van de spannende thriller-gamesserie Walking Dead is uit en meer.


AG Marten Toonder iPadMarten Toonder – Minkukel is geen woord dat al een eeuwenlange oorsprong heeft in de Nederlandse taal, maar voortkomt uit de geest van Marten Toonder. Afgelopen vrijdag opende het Letterkundig Museum de tentoonstelling ‘Een Dubbel Denkraam’ ter ere van de schrijver en tekenaar van Olivier B. Bommel en Tom Poes. Bij de tentoonstelling is ook de iPad-app Marten Toonder uitgebracht, waarin je 100 jaar na de geboorte kan duiken in het archief van Toonder.
Downloaden: Marten Toonder (gratis)

AG Noa en Kapoen iPadNoa & Kapoen – Noa & Kapoen is een kinderboek voor de iPad dat niet alleen voor gezinnen is bedoeld, maar ook dóór een gezin is gemaakt. De Nederlandse Hanneke van der Meer schreef het verhaaltje en maakte de tekeningen erbij. Haar vriend René nam het programmeren van de iPad-app op zich en zorgde eveneens voor de muziek en de geluiden. Behalve die van de karakterstemmetjes: die zijn ingesproken door de kinderen Isin en Nima.
Downloaden: Noa & Kapoen (€2,39)

AG Clear Browser iPadClear Browser – “The Browser You’ll Love to Launch”, klopt de nieuwe universele applicatie Clear Browser zichzelf op de schouder. Als je het hebt over verwachtingen scheppen. Clear Browser wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken en dus wordt de toepassing gratis aangeboden in de App Store, voor de iPad en iPhone. De kracht van de applicatie is dat je in volledig scherm surft, zonder dat je wordt afgeleid door enige menu- of adresbalk.
Downloaden: Clear Browser (gratis)

AG Ode aan Jan iPadOde aan Jan des Bouvrie – Wat is nog de scheidingslijn tussen een magazine, een boek en een app op de iPad? Het is eigenlijk slechts de naam die nog anders is. Ode aan Jan des Bouvrie is een nieuwe iPad-app van Magmen-Publishing die net zo goed een boek had kunnen zijn, maar wordt door de uitgever gepositioneerd als magazine. Die dan weer wordt uitgegeven als losstaande app. In het ‘magazine’ lees je over en bekijk je de topstukken uit het oeuvre van een van Nederlands bekendste ontwerpers.
Downloaden: Ode aan Jan des Bouvrie (€2,39)

AG Walking Dead the Game iPadWalking Dead: The Game – Episode 3 – Telltale Games heeft aflevering 3 in de gamereeks Walking Dead uitgebracht. Heb je het eerste deel in de App Store gekocht, dan kun je deze derde aflevering nu als in-app aankoop vanuit het spel aanschaffen. Heb je een abonnement afgesloten op het spel, dan kun je de nieuwe aflevering gratis downloaden. Het spel is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks, die eerder ook al een aparte televisieserie kreeg. Een zombieplaag heeft een groot deel van de mensheid uitgevaagd, waardoor een kleine groep overlevenden moet proberen te overleven met de middelen die ze hebben. De games, strips en serie richten zich hierbij juist op de menselijke kant van het verhaal.
Downloaden: Walking Dead: The Game (€3,99, aflevering 1 inbegrepen)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.