‘iPad mini voorlopig alleen met Wi-Fi, iPad 3 krijgt internationale LTE-frequenties’

Er circuleren momenteel wilde geruchten rondom de iPad mini. Zo zou Apple op het laatste moment hebben gekozen voor een andere behuizing voor de iPad mini. Daardoor zou een onbekende fabrikant het productieproces van hoesjes hebben stopgezet. Die geruchten slaan we hier even over, maar er zijn wel nieuwe aanwijzingen die wat meer hout lijken […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini productlijnEr circuleren momenteel wilde geruchten rondom de iPad mini. Zo zou Apple op het laatste moment hebben gekozen voor een andere behuizing voor de iPad mini. Daardoor zou een onbekende fabrikant het productieproces van hoesjes hebben stopgezet. Die geruchten slaan we hier even over, maar er zijn wel nieuwe aanwijzingen die wat meer hout lijken te snijden. Zoals een bericht van de Britse krant The Guardian, waarin staat dat de iPad mini voorlopig alleen met Wi-Fi op de markt komt. Daarnaast zou er een tweede versie van de iPad 3 verschijnen die geschikt is voor internationale LTE-frequenties.


Bronnen van The Guardian, afkomstig uit de industrie, zeggen dat de iPad mini niet in 3G-versie beschikbaar komt. Het stelt Apple in staat om de mini-tablet relatief goedkoop te produceren, waardoor de prijs van de duurste versie binnen de perken blijft. Wil je toch 3G, dan word je doorverwezen naar het winkelschap waar de derde generatie iPad ligt opgestapeld. Ook bij de eerste Kindle Fire en de Nexus 7 was geen 3G-functie aanwezig. Met 3G had Apple zich juist kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Bij de iPod touch heeft Apple er overigens ook nooit voor gekozen om een 3G-functie (voor alleen data) toe te voegen. Wat de vernieuwde iPad 3 betreft: die krijgt volgens de bronnen van The Guardian een Lightning-connector en gaat internationale LTE-frequenties ondersteunen. Momenteel is de LTE-functie in de iPad 3 alleen geschikt voor LTE-frequenties die in Noord-Amerika worden gebruikt.

Als de geruchten kloppen gaat Apple later vandaag uitnodigingen rondsturen voor een evenement waarop de iPad mini wordt aangekondigd. Maar we weten wat het is met geruchten: ze zijn pas waar als we de bewijzen hebben.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.