Pomodoro Plus HD: meer productiviteit door geconcentreerd werken

Pomodoro Plus HD is een app waarmee je de Pomodoro-techniek op de iPad kunt gebruiken. Met Pomodoro werk je in blokken van 25 minuten, waarna je steeds een pauze neemt.

pomodoro plusPomodoro is een aanpak, waarbij je steeds in blokken van 25 minuten geconcentreerd aan één taak werkt. Na elke 25 minuten heb je een pauze. De app Pomodoro Plus HD is bedoeld om deze werkwijze op de iPad te gebruiken. Andere apps bieden vaak alleen maar een timer, maar bij Pomodoro Plus HD kun je ook meteen taken plannen en een todo-lijst bijhouden. Het werkt als volgt: je bedenkt een taak en splitst dit op in pomodoro’s (eenheden van 25 minuten). Daarna start je de timer en werk je aan één stuk aan die ene taak, zonder te stoppen. Normaal kost deze app €2,39 maar je kunt het momenteel gratis downloaden.


Na elke pomodoro krijg je 5 minuten pauze en begint daarna aan de volgende taak. En na vier pomodoro’s neem je een wat langere pauze. Met Pomodoro Plus HD hoef je niet meer zelf de wekker te zetten. Je kunt zien hoeveel ‘werkblokken’ je hebt afgerond op een dag en kunt dit vergelijken met andere dagen of met de voorgaande week. Zo meet je hoeveel je doet en krijgt meer werk gedaan, omdat je je concentreert op één taak. Pomodoro Plus HD is de enige iPad-app voor de pomodoro-techniek met ingebouwde agenda. De app ondersteunt het retinascherm van de derde generatie iPad. Komt er even een telefoontje of een andere ongewenste verstoring tussendoor, dan kun je de timer trouwens ook stoppen.

Downloaden: Pomodoro Plus HD (tijdelijk gratis, normaal €2,39)

pomodoro plus scherm

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.