iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Maily, Emergency, Walking Dead en meer

Deze week in App Gemist voor de iPad onder andere de adventuregame Walking Dead: The Game naar de gelijknamige televisieserie en strip, en Maily: een mailprogramma dat geschikt is voor kinderen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Emergency uitslaande brand bij energieplekElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week bespraken we het populaire hulptroepen-managementspel Emergency op de iPad en is er nog een steengoede game verschenen: in Walking Dead: The Game ga je op zoek naar medemensen en mogelijkheden om je van een zombieplaag te ontdoen.


AG Emergency iPadEmergency – Op 31 juli 1998 verscheen er op de pc een spel waarvan ook de makers vermoedelijk niet in hadden kunnen zien hoe groot het zou worden. In Emergency: Fighters for Life coördineerde je brandweermannen, ambulancebroeders en politieagenten om ongelukken en zelfs gehele rampen tot een goed einde te brengen. Het spel werd zo’n succes dat er maar liefst vier vervolgen op kwamen voor de pc. Het originele spel is nu uit op de iPad, en verzamelde in Nederland binnen korte tijd 44 lovende App Store-recensies.
Downloaden: Emergency (€2,99)

AG Breaking News iPadBreaking News – Er was eens een kleine Nederlandse nieuws-app met de naam BNO. Het aggregeerde in moordtempo de laatste belangrijke nieuwsberichten en de laatste ontwikkelingen in spelende nieuwszaken. De app achter het Twitteraccount @breakingnews speelde zichzelf in de spotlight en werd overgenomen door de grote nieuwsorganisatie MSNBC. Die ontwikkelde de app verder onder naam Breaking News en die is sinds vannacht ook beschikbaar geworden voor de iPad.
Downloaden: Breaking News (gratis)

AG Revealed iPadAnatomy & Physiology REVEALED: All Systems – McGraw-Hill heeft de nieuwe app Anatomy & Physiology Revealed uitgebracht, waarmee je in virtuele dode lichamen kunt gaan snijden. De educatieve app spreekt over ‘virtuele kadavers’ waarmee je kunt leren om een menselijk lichaam te ontleden. Dat klinkt misschien luguber, maar het scheelt een hoop dode lichamen als je studenten geneeskunde eerst een tijdje op virtuele lichamen laat oefenen. Bovendien heeft een app de prettige eigenschap dat de hoeveelheid oefenmateriaal onbeperkt is: wil je je specialiseren als KNO-parts, dan kun je helemaal los gaan op een eindeloze reeks neuzen en oren.
Downloaden: Anatomy & Physiology REVEALED: All Systems (€39,99)

AG Maily iPadMaily – Niet schrijven, maar tekenen! En geen cc’s, bcc’s, doorsturen en een adressenbestand, maar gewoon een portretfoto drukken om te verzenden! Maily is een nieuwe applicatie voor de iPad met een leuke insteek: het is een mailprogramma voor de kleintjes. De gratis app laat kinderen uitgebreid tekenen, stempelen en foto’s maken om per mail te versturen. Ontvangers krijgen de mail met een link naar een site waarop ze een antwoord kunnen geven en op een net zo creatieve manier iets terug kunnen sturen.
Downloaden: Maily (gratis)

AG Walking Dead The Game iPadWalking Dead: The Game – Telltale Games, de ontwikkelaar van avonturenspellen als Monkey Island Tales en Back to the Future, heeft de eerste aflevering van The Walking Dead uitgegeven op de iPad en iPhone. Het spel speelt zich af in dezelfde setting als de in Amerika enthousiast onthaalde televisieserie over een politie-officier die een groep overlevenden door een invasie van zombies begeleid. Walking Dead: The Game vertelt een verhaal parallel aan de serie. Na de eerste aflevering, verschijnen er nog vier afleveringen die je in-app kunt kopen.
Downloaden: Walking Dead: The Game (€3,99)

AG Pinball City Paris iPadPinball City Paris – Ontwikkelaar Another Way 2Play heeft een nieuwe pinballgame uitgebracht voor iPhone en iPad. In Pinball City Paris laat je de kogel rollen door een flipperkast met nostalgische scènes van Parijs. Eerder maakte deze ontwikkelaar al Pinball City New York. Het recept is ongeveer gelijk: een stad in HD-resolutie waar de kogel doorheen botst en stuitert.
Downloaden: Pinball City Paris (€0,79)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.