‘Mini-tablet wordt populair kerstcadeau voor kinderen’

De iPad mini gaat het populairste kerstcadeau van dit jaar worden, voorspelt een columnist van Macworld. De kleine tablet is betaalbaar voor gezinnen en er zit geen langdurig abonnement aan vast.

ipad mini kinderen kerstDe komende feestdagen zullen we onze kinderen op grote schaal mini-tablets cadeau gaan geven. De mini-tablet gaat bovendien onderdeel worden van de jeugdcultuur, net zoals Barbie en LEGO. Dat beweert columnist Mike Elgan van Computerworld. Elgan beweerde in maart 2010 al dat de iPad tot ‘Speelgoed van het jaar’ zou worden uitgeroepen, nog voordat Apple de eerste generatie iPad op de markt bracht.


Hij observeerde op dat moment vierjarige kinderen die met iPhones speelden. Ze begrijpen instinctief hoe ze een iPhone moeten bedienen en jengelen net zolang tot ze de met de iPhone van papa of mama mogen spelen. Elgan verwachtte hetzelfde van de iPad, maar kreeg daarop veel kritiek. De iPad werd destijds gezien als een luxeproduct voor mensen met geld, niet als kinderspeelgoed. Toch bleek de tablet in de praktijk in gezinnen ook veel door kinderen te worden gebruikt. Een iPad mini kan dat proces nog versnellen.

Elgan denkt dat de iPad een combinatie van twee dingen is: speelgoed voor kinderen en een luxeproduct voor technologiefans. Speelgoedfabrikanten zien ook de opmerkelijke populariteit van de iPad onder kinderen en spelen erop in met apps en accessoires. Meer dan de helft van alle jonge kinderen in de VS hebben toegang tot een iPad, iPhone of ander touchscreen-apparaat, screef de Wall Street Journal. Loop een Apple Store binnen en je ziet hoe kleine kinderen met de iPads bezig zijn. Apple moedigt het aan met een kindertafel in de Apple Store, waar ze op kniehoogte met iPads kunnen spelen. Zo raken ze al jong verslingerd aan het apparaat. Als de iPad mini minder dan 250 dollar gaat kosten, wordt het voor ouders nog aantrekkelijker om een aparte iPad voor hun kinderen te kopen. Het heeft als bijkomend voordeel dat ze hun eigen iPhone minder vaak uit handen hoeven te geven. Bij een iPad zit je bovendien niet aan een langdurig abonnement vast en als kinderen het apparaat stukmaken ben je ‘maar’ 250 dollar kwijt, een bedrag dat mensen psychologisch gezien nog acceptabel vinden. Bij een apparaat van 500 dollar gaat het om een serieus bedrag dat mensen niet zomaar op de bank hebben staan.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.