Squla Zomervakantiespel: leerzaam iPad-bordspel over vakantie

Het Squla Zomervakantiespel is de ideale iPad-app voor op vakantie met de kinderen. Maximaal zes spelers kunnen beurtelings vragen beantwoorden over vier populaire vakantielanden, toegespitst op het niveau van de speler.

Squla Zomervakantiespel iPad headerNet op tijd voor de grote zomervakantie heeft het Nederlandse lesprogramma Squla een nieuw familiebordspel uitgebracht voor de iPad. De opvolger van het op iPadclub eerder beschreven Squla Familiebordspel legt de maximaal zes spelers vragen voor over vier populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders: Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland zelf. Het idee is nog steeds hetzelfde: van tevoren geeft iedere speler zijn of haar denkniveau aan (van groep 4 tot en met brugklas en ouder) en de vragen worden op het niveau van de speler gericht.


Met een virtuele dobbelstaan beweeg je plekken op het speelbord, waarna je mag kiezen welke kant je op gaat. Bij elk vakje waar je naartoe dobbelt, zie je het aantal punten dat een vraag oplevert en over welk land het gaat. Als elke speler tien vragen heeft beantwoord, wordt de eindscore opgemaakt en wint de speler met de meeste punten.

Squla Zomervakantiespel rekenvraagHet gros van de vragen gaat over de vakantielanden zelf, maar er zitten ook vragen in waarin je kennis over taal en rekenen op de proef wordt gesteld. Zo krijgt iemand uit groep zes de vraag wat een siësta is en kan een ouder daarna zomaar de vraag krijgen hoeveel milliliter bier vier Duitse Oktoberfest-pullen bevat.

Squla Zomervakantiespel is nog meer dan de voorganger geknipt voor de vakantie, omdat de vragen over zomerse onderwerpen gaan. Temeer is het spel geheel offline te spelen en moet je er met maximaal zes man fysiek omheen zitten, of geef je de iPad door. De applicatie is gratis te downloaden en daar zitten verder geen haken of ogen aan. Een minpuntje aan de app is wel dat het niet is geoptimaliseerd voor het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad.

Downloaden: Squla Zomervakantiespel (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.