Aftellen naar eerste schooldag met Nederlandse iPad-app First Day of School Countdown

First Day of School Countdown is een app waarmee je kinderen laat aftellen naar de eerste schooldag. De Nederlandse app wordt gemaakt door Appracadabra uit Den Haag.

first day of school“Hoeveel nachtjes slapen nog totdat school begint?” Dat is de vraag die de app ‘First Day of School Countdown’ beantwoordt. Een week van tevoren kun je beginnen met aftellen, waarbij je de dagen aftikt. Dit doe je door een ballon door de klas te laten rondvliegen, waarna een ondeugend aapje de naam op het schoolbord schrijft. Op de dag zelf is er een verrassing. Je kunt First Day of School Countdown personaliseren door een foto van je kind toe te voegen. Meerdere kinderen in huis? Geen probleem, want de app kan drie kinderen tegelijk aan. Als je de app nu installeert krijg je 8 dagen voor de eerste schooldag een herinnering, zodat je niet vergeet te gaan aftellen.


De app laat ook een visualisatie zien van het verstrijken van het jaar, aangegeven met 365 kleurige stippen. De naam van de app schrikt misschien wat af, omdat het Engelstalig is, maar je kunt de app ook gewoon in het Nederlands gebruiken. In totaal worden 20 verschillende talen ondersteund. First Day of School Countdown is bedoeld voor kinderen die voor het eerst naar school gaan en voor kinderen die popelen tot ze weer naar school mogen. First Day of School is geschikt voor iPhone en iPad en is gemaakt door de Haagse gamemaker Appracadabra. De app bevat geen kind-onvriendelijke in-app aankopen, Facebook-connecties of advertenties. Alleen de foto die je toevoegt wordt lokaal op je iPhone of iPad bewaard.

Downloaden: First Day of School Countdown (€0,79)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.