Neckermann: 16GB iPad voor 799 euro, Europese versie

Postorderbedrijf Neckermann ziet wel mogelijkheden om de iPad in Nederland en België te verkopen. Maar terwijl concurrent Intertoys 699 euro voor de 16GB iPad vroeg, doet Neckermann er nog een schepje bovenop: 799 euro moet de goedkoopste iPad kosten. Het gaat volgens eigen zeggen om “een 100 procent Europese versie”, die vanaf begin mei geleverd gaat worden. Dat roept vragen op, want Apple verkoopt de iPad als internationaal product en heeft geen plannen aangekondigd een speciale Europese versie te gaan maken. “Maar ons is verzekerd dat dit een versie is voor de Europese markt,” zegt Cathy Notenboom van Neckermann tegen Het Parool.

Het bijzondere van deze uitvoering is dat je Nederlands en Frans als systeemtaal kunt instellen, meent Neckermann. Maar dat kan bij de huidige Amerikaanse versie ook, dus we houden het voorlopig er maar op dat Neckermann zich niet goed in de specificaties heeft verdiept. Op de website is te lezen:

Geen Amerikaans, maar 100% Europees model met taalinstelling naar keuze.

De postorderaar beweert verder dat de iPad die ze aanbieden gebruik kan maken van de Nederlandse App Store en iTunes, maar dat kan bij iPads uit de VS gedeeltelijk ook (namelijk vanaf de desktop).

Het blijft echter onduidelijk waar Neckermann de iPads op de kop heeft getikt. “Ik ga u even niet vertellen waar we ze vandaan hebben,” zegt Notenboom. “Maar het gaat om een betrouwbare partner”. Dat Neckermann de iPads aanbiedt is dan ook geen voorbode dat Apple de iPads officieel in Nederland gaat verkopen, het gaat voorlopig om partijenhandel.

Toch zal Neckermann ondanks de hoge prijs wel door de voorraad heen komen, al was het alleen maar omdat sommige mensen het nu eenmaal teveel gedoe vinden om zelf een iPad via de VS-route aan te schaffen. De eerste iPads waren meteen weg en Neckermann heeft er nu vijftig stuks nabesteld.

Mogelijk loopt Neckerman het risico dat ze geboycot zullen worden door Apple (ze leveren de iPhone en de iPod, maar zijn geen Apple Premium Reseller). Apple zelf gaat vanaf 10 mei de officiële Europese prijzen bekendmaken. Wie nog even wacht kan de iPad waarschijnlijk veel goedkoper in Duitsland, Frankrijk of een van de andere Europese landen halen.

Meer info: Neckermann NL en België
Tipgevers: Steven en Bert

Categorie(ën): Koopinformatie
Tag(s): , ,

40 reacties op “Neckermann: 16GB iPad voor 799 euro, Europese versie”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Hoeveel mensen hier zouden ‘t via deze route halen? :)

 • oplichters. ze weten van toeten noch blazen…

 • LOL “een 100 % Europese versie” ik vrees dat Neckermann nog nooit een apple product in de hand heeft gehad.

  maar eerlijk is eerlijk, als Apple Benelux de iPad niet naar Nederland haalt zien gelukkig anderen een gat in de markt. een soort Mozes en de berg ;)

 • Wanneer je de iPad in Duitsland (of ergens in de EU) gaat kopen, heb je dan wel de optie om op je iPad de NL appstore te gebruiken? Ik vind een amerikaanse account namelijk maar niets.

 • 799 euro? Auw.. Beetje te duur. Maar goed het is een EU geleverde ipad :)

 • Haha zijn ff keihard genaaid door hun groothandel.

  (ik weet welke btw ;) )

 • Huh? Op de website van Neckermann zeggen ze dit: “Bluetooth 2.1 + EDR om foto’s, video en muziek snel over te zetten naar en van je mobiele telefoon.” Waar slaat dat op??

 • Denk dat het hier gewoon om ipads uit duitsland gaat…
  eind mei zijn ze namelijk daar beschikbaar.

  wel beetje jammer van de hoge prijs!

 • @Joost: Als de iPad in België en NL beschikbaar is dan kan je gewoon via de iTunes store shoppen.

 • Van de site: “De iPad wordt opgeladen via een USB-adapter.”

  Dus er zit geen NL/EU stekker bij? ;) Als ik dit zo lees moet je hem dus opladen via je pc/mac?! Uiteraard is de 230V stekker ook een “USB-adapter” maar als ik dit zo lees vermoed ik toch een import model…

 • Het verhaal rammelt duidelijk aan alle kanten. Intertoys was tenminste nog gewoon duidelijk over hoe het zat en nog € 100,00 goedkoper. Ik zou hem daar echt nooit kopen, want voor hetzelfde geld kun je hem op de dag van levering veel goedkoper halen in Duitsland.

 • Ja de Nederlandse taal zit in elke iPad. Alle iPad’s komen uit China, dus waar zit het hem in dat dit de europese iPad is?

 • Ik vind dat er sowieso veel winst wordt gemaakt met die iPads. Als je ze uit de US importeert kan het nooit zo zijn dat je voor een 16gb 800 euro kunt rekenen.

 • De 32Gb 3G besteld en dat kost omgerekend nog geen € 600, en mijn lieve oom stuurt het op, het moet niet gekker worden met al die bedrijven.

 • DIt is weel heel duur.

  Heeft er iemand een goeie adresje waar ik een ipad 32GB voor ong. 500eu kan kopen ?

 • Suzumo kun je contaact met mij opnemen ik zou er ook wel een willen bestellen bij jou/oom

 • dus als ik het zo lees kunnen al de mensen die nu een iPad uit amerika hebben later niet shoppen in de nl itunes?

 • Suz@suzumo: Zou je contact met me willen op nemen ik zou er ook wel een willen besetellen bij jou/oom. Voor nog geen 600euro.

  ik hoop van je te horen mijn email: pdeb1993@mac.com

 • @C3K: ik denk niet dit een probleem gaat zijn, alleen wordt momenteel de US store ondersteund via de ipad aangezien hij in de andere landen nog niet te kopen is. Bij de release in de andere landen (NL + BE) dan denk ik dat het geen probleem kan zijn. Of denk ik nu volledig verkeerd?

 • hehe nee inderdaad, bij nader inzien viel mijn euro. Ik denk dat je kan gelijk hebben. bij deze zou ik wel 1tje durven bestellen uit Amerika

 • Je koopt toch geen Apple producten bij een postorder bedrijf. Een Apple product koop je bij een geautoriseerde dealer, en niet bij een dozenschuiver. Neckerman laat trouwens weer duidelijk zien dat de producten van postorder bedrijven altijd duurder zijn dan bij de reguliere winkel. En als je voor service komt, zijn ze niet thuis.

 • Sorry maar ik doe niet aan vrijwilligerswerk :)@PAtrick:

 • Ze zijn niet goed bij hun hoofd bij Neckermann. No way in hell dat ik 800 euro ga neertellen voor een 16GB iPad!

  Als iedereen nou gewoon ophoudt met het betalen van die achterlijk hoge prijzen, dan gaan de prijzen vanzelf wel naar beneden…

 • Hahaha Wat een grap dit. De inkoper van Neckerman zijn gewoon een ‘beetje’ dom.

 • Kent iemand de aanbiedingensite http://www.1DayFly.nl?
  Daar was vandaag de Apple iPad Wi-Fi 32GB in de aanbieding voor 799,- (incl. BTW). Dus in ieder geval 2x zoveel geheugen dan bij Neckermann.
  Maar je raadt het al, in no-time uitverkocht.
  Maar er was dus ook niet te achterhalen hoeveel/weinig ze hadden.

  Maar goed: Zoals de eendagsvlieg al zei
  “Morgen is ook nog een dag”

  Wordt het dus toch de echte dealer in D of NL

 • Vieze oplichters daar bij Neckermann… Mag hopen dat als’ie officieel in Nederland komt via de apr’s de prijs iets schappelijker is.. echt 1 op 1 omrekenen vanaf de dollar zal sowieso niet gebeuren..

 • @MacMiep:
  Check alle dagaanbiedingsites, maar ik heb bij 1DayFly geen iPad gezien. Gister een zeepdispenser en vandaag speakertjes ofzo. Kan je ook zien bij misgelopen 1dayfly’s..

 • 32GB voor het (ongeveer)het zelfde geld uit de US….. duurt alleen wat langer voordat je hem in huis hebt.

 • Hello,

  Nog een 30-35 dagen dan koop ik hem gewoon in Duitsland voor 420-450 E.

 • @dannyy:
  Zet je bril op pannenkoek. hij staat al een aantal dagen in de member shop..

  Weet btw niet waar iedereen ze vandaan haalt, maar ik heb een 16gb ipad voor 450, je moet gewoon verder kijken dan je neus lang is.. Maarjah iedereen houd er van om lui te zijn tegenwoordig.

 • Er is geen ‘Europese’ versie.. (tenzij je misschien de stekker bedoelt)

  Er is gewoon de iPad en that’s it..
  Het ding stelt zichzelf de eerste keer in op ‘Europa’ zodra je em aanzet… (Wifi sterkte etc wordt bepaald ahv land).

  Vraag me niet HOE ze het doen, maar het schijnt zo te zijn…

 • Heb geduld. Wacht op de volgende generatie Ipads. Die zullen meer features hebben.

  Voor degene die ongeduldig zijn: voor € 1199,- koop je bij mij een Ipad 16 GB Nederlandse versie.

 • Mijn 32gb iPad is onderweg voor € 470,-
  Ik ben benieuwd of je voor later dit jaar dat geld hier in Nederland een 16gb model kunt krijgen ;)

 • Als je 470 € betaald voor een 32 Gb dan kan dat alleen als je hem zelf gaat halen en geen BTW afdraagt en geen inklaringskosten betaald.Succes ermee. Aangezien ik al een Ipad heb: kan iemand mij vertellen hoe ik vanuit Nederland de apps Ibooks kan downloaden?

 • Ik zag net een aanbieding voor een iPad 16 GB voor 629 eutjes op http://www.ipadkopen.com. Gewoon via een Nederlandse webwinkel met Thuiswinkelwaarborg..

  Dit vind ik nog wel redelijk qua prijs.. zolang wij nog niet weten wanneer hij in NL uitkomt..

 • Origineel geplaatst door Eric
  Ik zag net een aanbieding voor een iPad 16 GB voor 629 eutjes op http://www.ipadkopen.com. Gewoon via een Nederlandse webwinkel met Thuiswinkelwaarborg..Dit vind ik nog wel redelijk qua prijs.. zolang wij nog niet weten wanneer hij in NL uitkomt..

  Bedankt voor de tip.

  Heb er gelijk een besteld.

 • @ anna

  even een amerikaanse itunes account maken en je kan alle apps downloaden

  zie hier: http://www.iphoneclub.nl/iphone-tips/itunes/app-store-account-aanmaken-zonder-creditcard-of-kadobon/

 • Origineel geplaatst door keesdehaan
  Origineel geplaatst door EricIk zag net een aanbieding voor een iPad 16 GB voor 629 eutjes op http://www.ipadkopen.com. Gewoon via een Nederlandse webwinkel met Thuiswinkelwaarborg..Dit vind ik nog wel redelijk qua prijs.. zolang wij nog niet weten wanneer hij in NL uitkomt..Bedankt voor de tip.Heb er gelijk een besteld.

  Graag gedaan. Mijn broertje heeft er ook maar eentje besteld. Op die site staat ook al een aardige lijst met iPad accessoires trouwens.. zit nog te twijfelen of ik een mooie case erbij koop :D

 • Ik verkoop ze voor 600EUR.

Trackbacks/Pingbacks

 1. IPAD sealed te koop! - Pagina 2 - 9lives - Games Forum
Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties