10 alternatieven voor de iPad Smart Case

Uit het aanbod van 199 cases kozen we varianten van de iPad Smart Case die hetzelfde harmonica-systeem gebruiken waarbij de iPad volledig is beschermd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple-ipad-smart-case-coverDe nieuwe iPad Smart Case van Apple is niet zo heel best ontvangen. De reviewsite iLounge zegt dat het materiaal goedkoop aanvoelt en dat de pasvorm op bepaalde punten tekort schiet. Er zijn betere alternatieven, concludeert iLounge. Wij vroegen daarom onze shoppartner om eens wat alternatieven te laten zien. Er zijn immers al langer cases met oprolbare schermflap die je iPad aan de voor- en achterzijde beschermen. Uit het aanbod van 199 cases kozen we de varianten die hetzelfde harmonica-systeem gebruiken als de iPad Smart Case en waarbij de iPad volledig is beschermd.

Belkin Leather Trifold Folio Stand

belkin trifold folio standDe Belkin Leather Trifold Folio is in meerdere materialen verkrijgbaar: kunstleer, suede of glad leer. De goedkoopste uitvoering van kunstleer kost €39,95 en is momenteel uitverkocht, maar voor een paar euro extra heb je een case van echt leer. De case is ook als stand te gebruiken.

Prijs: €39,95/€44,95
Materiaal: kunstleer, glad leer of suede
Waardering: onbekend

Kleuren: zwart leer, zwart kunstleer (uitverkocht), grijs suede, roze suede, zwart suede, rood leder

Melkco Leather Case

melkco leather case ipadDe Melkco iPad-case is bedoeld voor mensen die willen dat hun iPad goed is ingepakt. Kenmerkend aan deze case is de brede rand materiaal rondom het scherm en de opvallende witte stiknaden bij de zwarte versie. Bij de bruine uitvoering is het stiksel bruin en daardoor minder opvallend. De binnenkant van de harmonica-klep is bij beide cases zwart.

Prijs: €69,95
Materiaal: echt leer
Waardering: 5 sterren

Kleuren: zwart of lichtbruin

Decoded Leather Front & Back Cover

decoded leather coverEen lederen hoes in vier kleuren, gemaakt van leer met een wat grovere structuur. Deze case is van Nederlands fabrikaat, wat te herkennen is aan het subtiele rood-wit-blauwe merkje aan de sluitflap. Net als soortgelijke cases heeft deze Decoded-case een auto-wake-functie: het scherm gaat vanzelf aan bij het openen van de case.

Prijs: €89,95
Materiaal: echt leer
Waardering: 4 sterren

Kleuren: rood, bruin, wit en zwart

Muvit Easy Cover Case

muvit easy coverDe Muvit Easy Cover is goedkoper dan de beschermhoes van Apple, maar werkt volgens hetzelfde principe. De case is gemaakt van kunstleer en binnenin voorzien van een hardcase, zodat je iPad beter is beschermd. Alleen verkrijgbaar in zwart.

Prijs: €39,95
Materiaal: kunstleer
Waardering: onbekend

Kleur: zwart

Beyzacases Executive II Leather

beyzacases executive iiBeyzacases is gespecialiseerd in de wat exclusievere beschermhoezen. Deze case van echt leer is dan ook de duurste uit ons overzicht. Voor 119,95 euro heb je een handgemaakte case die in meerdere standen te gebruiken is. De sluitflap met harmonica-effect heeft een magnetische sluiting.

Prijs: €119,95
Materiaal: echt leer
Waardering: 3 sterren

Kleur: wit of lichtbruin

Griffin Intellicase

griffin intellicaseGriffin is een bekende fabrikant van beschermhoezen. Voor de iPad hebben ze de Intellicase gemaakt, een hoes met oprolbare frontflap. Je hebt de keuze uit twee kleuren: zwart en blauw, maar de blauwe versie is op het moment van schrijven uitverkocht.

Prijs: €44,95
Materiaal: kunststof
Waardering: 5 sterren

Kleur: zwart of blauw

Speck PixelSkin HD

pixelskin hd wrapSpeck is net als Griffin een oudgediende op het gebied van iOS-accessoires. Ze maken jaarlijks tientallen verschillende hoesjes. De Pixelskin HD is bedoeld voor mensen die echt iets bijzonders zoeken. Net alleen vanwege de knalkleuren rood en zwart, maar ook vanwege de textuur. Deze hoesjes zijn voorzien van een aparte hoogglans pixelstructuur.

Prijs: €54,95
Materiaal: kunststof
Waardering: onbekend

Kleuren: rood, zwart en paars

Noreve Tradition B Leather Case

noreve tradition bDe handgemaakte cases van Noreve zijn afkomstig uit Saint Tropez. Je kunt bij deze lederen uitvoering kiezen uit de kleuren zwart of rood. Een ander opvallend kenmerk van deze hoes is dat de ‘harmonica’-vouwen aan de binnenkant van de case duidelijk zichtbaar zijn, maar dat de buitenkant helemaal glad is. Dat stelt je in staat om het scherm van de iPad onder meerdere hoeken te bekijken. Oprollen kan echter niet.

Prijs: €79,95
Materiaal: echt leer
Waardering: onbekend

Kleuren: zwart, beige (binnenkort leverbaar), rood of middenbruin

Trexta Slim Folio Case

trexta slim folioDe Trexta Slim Folio Case maakt je iPad nauwelijks dikker en is gemaakt van hoogwaardig leer. De fabrikant legt vooral nadruk op de goede pasvorm. Bij de bruine uitvoering van deze case krijg je een gratis Targus-stylus voor je tablet, in een bijpassende bruine kleur. Beide cases zijn gemaakt van glad leer.

Prijs: €64,95
Materiaal: echt leer
Waardering: onbekend

Kleuren: zwart en bruin

Logic3 Flip Cover Case

logic3 flip cover caseLogic maakt een beschermhoes die op het eerste gezicht erg op de hoes van Apple zelf lijkt. Maar er zijn verschillen: deze hoes is versterkt met aluminium en heeft een hardcase om de achterkant van de iPad te beschermen. Daardoor is de hoes wel iets dikker dan de varianten die strak rondom de iPad zitten. De rand rondom het scherm blijft onbedekt, wat prettiger kan zijn dan de lederen hoezen die je iPad een enorm ingepakt effect geven.

Prijs: €34,95
Materiaal: kunststof
Waardering: 5 sterren

Kleuren: zwart, lichtbruin en lichtblauw

Reacties: 43 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.