Apple start levering Camera Connection Kit

camera connection kitApple is begonnen met het versturen van de iPad Camera Connection Kit aan mensen die het accessoire hebben besteld via de online Apple Store. Volgens iLounge worden de eerste kits donderdag bij Amerikaanse consumenten afgeleverd. Het accessoire kon in de VS sinds 27 maart worden besteld.

De iPad Camera Connection Kit bestaat uit twee losse plugjes die je onderin de iPad stopt. De ene is een SD-kaartlezer, de andere maakt van de dock connector onderop de iPad een USB-poort. Ze zijn niet los verkrijgbaar en worden in de VS verkocht voor 29 dollar per kit.

ipad camera connection kitDe website Create Digital Music wist vorige week te melden dat de USB Camera Connector gebruikt zou kunnen worden voor het aansluiten van USB audio interfaces. Dit is echter niet bevestigd door Apple.

Donderdag zullen we dus weten of het accessoire deze extra functie bezit. En wie weet blijkt de iPad Camera Connection Kit nog wel meer mogelijkheden te bieden.

16 reacties op “Apple start levering Camera Connection Kit”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Hoe zet ik nu mijn foto’s op mijn iPad? Hoe via de computer?

 • Spannend!

 • Zullen deze ook voor de iphone werken?

 • Weet iemand al iets over de mogelijkheid om in de toekomst een usbstick/externe hardschijf aan te sluiten op je ipad/iphone via de camera connection kit om zo meer ruimte voor muziek en films te krijgen?
  Ik snap dat Apple dit zelf niet gaat ondersteunen maar door middel van een jailbreak (en software) zou dit toch mogelijk moeten zijn?
  Zijn er al ontwikkelaars die plannen zich hierin te verdiepen? Dat zou de ipad/iphone toch wel compleet maken voor mij!

 • @Mick: Via iTunes…

  @S: Dat soort dingen worden vast mogelijk als het technisch kan, maar daarvoor moet de hardware (in dit geval de Camera Connector Kit) wel eerst beschikbaar zijn. Afwachten dus.

  Overigens lijkt een externe HD op je iPad aansluiten mij totaal onpraktisch.

 • @Elger van der Wel:
  hahaha precies! Potverdikkie zeg, dat is wel het simpelste aan de iPad/iPhone/iPod!

  Als er een externe HD komt, moet daar ook een speciaal programmaatje voor hebben. De bij de iPhone heb je geen mappenstructuur(niet waar je bij kan). Dus als jij op de HD een map met liedjes hebt staan, moet je wel een app hebben die laat zien dat er een map op staat. Wie weet komt dat zodra ze er achter zijn hoe het kan, maar op welke manier weet ik niet, App Store of Cydia/Rock. Denk niet dat apple zoiets toelaat, tenzij het een externe HD van apple is met allerlei beveiligingen etc.

 • Toch nog usb voor alle windows noobs

 • Origineel geplaatst door Elger van der Wel
  Overigens lijkt een externe HD op je iPad aansluiten mij totaal onpraktisch.

  Ja, en traag. En zoals Danny al noemt zit je met de mappenstructuur. Iets wat Apple er juist niet in wil hebben.

 • Origineel geplaatst door Janskel
  Toch nog usb voor alle windows noobs

  dit slaat nergens op natuurlijk.

  De 64 Gb iPad in combinatie met de USB camera connector en een EOS 5D Mark II is handig om foto’s te beoordelen, tijdelijk op te slaan en om snelle bewerkingen uit te voeren.

  Ik hoop alleen dat hij snel genoeg is om ook RAW bestanden te verwerken. Inlezen kan hij in ieder geval wel.

 • @Mick: Wat denk je van Itunes om foto’s op je iPad te zetten…;-)

 • Ik denk dan vooral aan fotografen die op vakantie hun foto’s steeds opladen op hun laptop. Moesten zijn hun laptop kunnen thuislaten en hun foto’s de via de iPad op een externe HD kunnen laden (want met 64GB kom ik niet altijd toe), lijkt me dat super.

 • Origineel geplaatst door Nikolas
  Ik denk dan vooral aan fotografen die op vakantie hun foto’s steeds opladen op hun laptop. Moesten zijn hun laptop kunnen thuislaten en hun foto’s de via de iPad op een externe HD kunnen laden (want met 64GB kom ik niet altijd toe), lijkt me dat super.

  Daarvoor wil ik dus de 64 GB, en als hij vol zit dan gewoon een selectie maken. Bewerken en jpeg bij een mac met wifi uploaden.

 • Als ze nou gewoon een usb poortje hadden ingebouwd. Wat een bullshit dit zeg. Loop je weer met een ding te slepen dat je kwijt kan raken.

 • *typisch appel,. ze bouwen het niet in…ze laten de klanten het gewoon kopen,..doen ze goed toch? mensen kopen het toch wel*

  ik hoop ook dat de wereld van de gevangenisuitbraak tot leven komt, qua mogelijkheden!

 • T’uurlijk, gewoon zoals je iphone met itunes he
  @Mick:

 • @dannyy: in os 4.0 kun je mappen maken als ik me niet vergis

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties