Gratis Microsoft Office-app CloudOn vanaf nu in Nederland en België

cloudon ipadCloudOn is een gratis app waarmee je Word, Excel en PowerPoint op de iPad kunt gebruiken, via online diensten. Toen we voor het eerst over CloudOn schreven, was er zoveel belangstelling dat de app korte tijd was ‘uitverkocht’. CloudOn werd tijdelijk offline gehaald om de toestroom aan nieuwe gebruikers te kunnen verwerken. De app kwam terug, maar was alleen via een Amerikaans iTunes-account te downloaden. Daar komt vandaag verandering in, want CloudOn heeft 16 nieuwe landen toegevoegd, waaronder Nederland en België.

De app CloudOn maakt verbinding met de servers van CloudOn en geeft je daar toegang tot een Office-pakket. Het is dus vergelijkbaar met oplossingen als LogMeIn, waarbij je vanaf je iPad verbinding maakt met je eigen pc of Mac waarop Microsoft Office is geïnstalleerd. Er zijn wel een paar verschillen: CloudOn is volledig gratis en je hoeft zelf niet over Office te beschikken. Bovendien geeft CloudOn ook toegang tot Dropbox en Google Drive. Maar er zijn ook overeenkomsten: omdat de software niet op de iPad zelf draait, werkt alles met een kleine vertraging. CloudOn is dan ook niet bedoeld om uitgebreide documenten te gaan maken en bewerken, maar is wel ideaal als je even snel een PowerPoint-presentatie of Excel-spreadsheet moet aanpassen. De app slaat automatisch alle wijzigingen in documenten op, zodat je niets kwijtraakt.

Downloaden: CloudOn (gratis)

11 reacties op “Gratis Microsoft Office-app CloudOn vanaf nu in Nederland en België”

↓ Meteen naar reactieformulier

 • Zijn er al ervaringen met dit pakket? Hoe kan dit gratis zijn?

 • @Evertjan:
  Eerder … hoe heeft men ooit domweg vet willen betalen voor office? Simpel: men aapt elkaar na, en koopt gewoon.
  (Open) Office was al gratis via Sun … zo raar is het nu ook weer niet dus ;-)

 • Super. Dit werkt met dropbox zo goed.

 • @Evertjan: Ik heb toevallig gisteren de App op mijn iPad gezet, en ik was redelijk verbaasd over hoe soepel het werkt. Je draait dus echt Office op je iPad.
  Waarom en hoe dit gratis kan zijn, begrijp ik ook niet zo goed. Er zijn zover ik gezien heb ook geen vervelende ads in beeld.
  Maar als dit voor 85% van de gebruikers goed werkt voor redelijk eenvoudige office documenten, dan is de noodzaak om in november de officiële Microsoft Office app aan te schaffen wel heel erg klein.
  En de timing is ook perfect; Google heeft gisteren QuickOffice overgenomen.

  @Gonny: het werkt naast dropbox en google drive ook op je box account.

 • Ik krijg hier alleen maar de melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden tijdens het openen van een document van me Googke Drive.
  De app herkent wel alle producten, maar je kunt ze niet openen.

 • Zelfs macro’s werken. Helemaal toppie.

 • hoe zit dat dan met die andere app ‘Office2′? Die heb ik al een tijdje op mijn iphone rondzwerven.
  Ik heb geen gebrek aan mogelijkheden om office te openen, ik heb ook doc’s to go nog …

 • het werkt goed, zeker met dropbox en box… alleen ik vind het rete traag…

 • Dus nu moet ik Cloudon toegang geven tot mijn dropbox account en worden de bestanden die ik wil zien eerst ergens op een vreemde server verwerkt?

  Ik denk dat ik maar voor de veiligheid ga..

 • En hoe zit dat qua veiligheid? Je geeft je dropbox passw af en je documenten gaan via een vreemde server..

 • @Ludo Raedts: Je hebt een punt.
  Linke soep.

Reacties zijn gesloten.
 
moveexpand

Laatste reacties