Apple verwijdert woord ‘4G’ van Nederlandse website

Apple heeft het woord '4G' bij de nieuwe iPad op de Nederlandse site verwijderd. Afgelopen weekend deed Apple nog hetzelfde op verschillende buitenlandse sites.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 4GApple noemt de nieuwe iPad vanaf vandaag niet langer ‘4G’ in Nederland. De duiding is van de website verwijderd. Afgelopen weekend verdween het woord 4G al op Apple-sites in meerdere landen, omdat deze voor verwarring zou zorgen. Hoewel de iPad een 4G-verbinding ondersteunt, zou deze namelijk alleen in de Verenigde Staten werken. In Nederland hebben we inmiddels 4G-netwerken voor zakelijke abonnees op selecte locaties, maar ook deze gebruiken niet de Amerikaanse frequenties.


Tweakers ontdekte dat de 4G-duiding niet langer op Apple’s Nederlandse site te vinden is. De tekst is vervangen met “Wi-Fi + Cellular”, om aan te duiden dat hij zowel op draadloze als mobiele netwerken te gebruiken is. Om met een mobiel netwerk te verbinden heb je wel een speciale versie van de iPad nodig.

Verschillende Amerikaanse providers en de Australische Consumentenbond riepen Apple eerder op om de duiding te veranderen. Klanten zouden in de war kunnen raken, omdat ze denken dat ze in hun land met de iPad via een 4G-netwerk kunnen verbinden.

iPad 4G cellular

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:21
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.