Album App 3.0: HD fotoalbums en ingebouwde fotobewerking

De iPad-applicatie AlbumApp is bijgewerkt naar versie 3.0 en die ondersteunt HD fotoalbums aan de hand van een in-app aankoop. Ook de deelmogelijkheden zijn uitgebreid en je kan foto's nu in de applicatie bewerken.

Album App meer delen sneller presenteren iPadDe populaire iPad-applicatie Album App, waarin je fotoalbums kan samenstellen en die aan anderen kan presenteren met verschillende indelingen, heeft een belangrijke update naar versie 3.0 gekregen. Die ondersteunt met de komst van HD fotoalbums voor het eerst het retinascherm van de nieuwe iPad. Je kan er afbeeldingen en foto’s tot en met een resolutie van 2048 x 1535 in kwijt. Ideaal voor als je je album wilt printen, beweert de op nog veel meer punten aangepakte applicatie.


De grootste verandering naast de resolutie is de editing studio, waarin je foto’s aan de hand van een overzichtelijk menu kan bijschaven. Dat menu staat links in beeld, naast de foto die je open hebt staan. Het geeft je met één blik toegang tot (betaalde) presentatiethema’s, het roteren en uitsnijden van de foto, het toevoegen van kleurenfilters en presets en het aanpassen van belangrijke touches als de helderheid, het contrast, de verzadiging, belichting en de scherpte. Je kan de aangepaste versie delen of opslaan in je fotoalbum. Door de update is Album App meer dan voorheen een totaaloplossing voor het presenteren, maar ook verfraaien van je foto’s.

Album-App-bewerkingsopties

Het bekijken van een fotoalbum is een stuk eenvoudiger geworden in de applicatie. Met een bovenbalk zie je de pagina’s in een album en onderin beeld stuit je meteen op twee van de nieuwe deelmogelijkheden: een pagina opslaan en delen in PDF-formaat en een album uploaden naar Google’s fotodienst Picasa. Daarnaast kan je pagina’s ook nog steeds delen op Facebook, Twitter, via e-mail en toesturen naar een printer. Door op een foto te tappen, kan je ook individuele foto’s selecteren om te delen of meteen te bewerken.

Album App hoofdmenuHet selecteren van meerdere foto’s uit je iPad-fotoalbum naar Album App is eveneens verbeterd. Dat wil zeggen: je kán eindelijk meerdere foto’s tegelijk selecteren. Je ziet je iPad-fotoalbum uitgestald in de volledige beeldgrootte van de iPad, waarmee je in één oogopslag zeventig van je eigen foto’s en afbeeldingen ziet.

De HD fotoalbums ten spijt, is Album App zelf nog niet geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de nieuwe iPad. De menuknoppen ogen zodoende wat grofkorrelig en vallen uit de toon met de rest van de app. Ook moet je als nieuwe gebruiker van de applicatie weten dat Album App in-app aankopen vereist voor extra functionaliteit. Behalve de thema’s is ook de mogelijkheid om HD-albums te maken zo’n in-app aankoop. Die kost je eenmalig 2,39 euro.

Downloaden: Album App (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.