Sport1 brengt livebeelden van sportwedstrijden naar de iPad

Sport1 is nu ook op de iPad te kijken. Live-televisie en clips uit het archief zijn tegen betaling te bekijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

sport1 ipadSport1 is vanaf nu ook als iPad-app beschikbaar en voor de iPhone zal binnenkort een nieuwe app volgen. Met de iPad-app van Sport1 kun je de tv-programma’s van de bekende sportzender onderweg bekijken. Je moet hiervoor wel een abonnement hebben of een losse wedstrijd kopen binnen de app. Vierentwintig uur per dag kun je sport kijken op je iPad. Maar er zit nog meer in de app: zo kun je bij livewedstrijd een tijdlijn te zien krijgen, die je waarschuwt wanneer er belangrijke gebeurtenissen zijn. Heb je een doelpunt gemist, dan kun je met een druk op de knop het spelmoment terugzien.


Ook kun je tijdens het bekijken van een livewedstrijd een overlay met de opstellingen van beide ploegen op je scherm zien. Heb je nog geen abonnement, dan kun je in de gratis app de programmagids van Sport1 doorbladeren, om erachter te komen wanneer bepaalde wedstrijden plaatsvinden. Gek genoeg kun je vanuit de programmagids niet naar de live-televisieprogramma’s gaan of meteen een wedstrijd aanschaffen. Pas wanneer je teruggaat naar het hoofdscherm en kiest voor live tv-kijken heb je de mogelijkheid om een account aan te maken en een abonnement te nemen.

sport1 ipad 2

Om live te kunnen kijken moet je een abonnement van €12,99 per maand afsluiten. Wil je vanavond bijvoorbeeld naar de voetbalwedstrijd Betis Sevilla-Barcelona kijken, dan kost dat €3,99. Ook de uitzending van beachvolleyball in Beijing kost €3,99 en dezelfde prijs geldt voor de diverse Engelse, Spaanse en Italiaanse voetbalwedstrijden die morgen worden uitgezonden. Volgens de makers kun je binnen een minuut na betaling gaan kijken. Via het archief kun je clips van oude wedstrijden terugzien. Je kunt bladeren naar jouw favoriete sport, zoals tennis, atletiek of voetbal. Ook kun je filteren op gratis clips, waarvan er enkele tientallen in zitten. Bijvoorbeeld de recordgoal van Messi op 3 mei of een 9 minuten lange clip van de wedstrijd Liverpool-Chelsea van 9 mei. Geen oude troep dus.

sport1 ipad 1

Op het startscherm van de app vind je 9 knoppen, die onder andere toegang geven tot het live-scorebord, een nieuwsoverzicht, de Twitter-feed van Sport1, de wedstrijden en clips. Ook is er een linkje naar de eerder uitgebracht Film1-app.

Downloaden: Sport1 (gratis, abonnement/aankoop vereist voor tv-beelden

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.