Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Adobe brengt creatieve apps Collage en Proto op iPad uit

Adobe heeft de apps Adobe Collage en Adobe Proto uitgebracht. Met Collage kun je moodboards maken en met Proto ontwerp je wireframes voor websites en mobiele apps.

adobe collageAdobe heeft de apps Collage en Proto uitgebracht op de iPad. Voorheen waren Collage en Proto alleen op Android verkrijgbaar. Met Collage kun je een moodboard maken en met Proto maak je prototypes van websites en mobiele apps. Beide kosten €7,99. Adobe Collage geeft je de mogelijkheid om content uit Adobe Creative Suite te importeren, bestanden in PDF-, PSD- of AI-formaat en bestanden op te halen uit je Adobe Creative Cloud-account.


Op het canvas kun je vervolgens allerlei objecten plakken die je inspireren, bijvoorbeeld bij het inrichten van je huis. Met pentypes, teksttools, afbeeldingen en video kun je een collage samenstellen. Importeren van content van Google, Flickr en YouTube is ook mogelijk. Heb je een groter canvas nodig, dan kun je dat meteen aanpassen. Je krijgt bij Adobe 2 GB gratis opslag bij Creative Cloud om je moodboards op te slaan.

adobe proto

De Proto-app is bedoeld voor het schetsen van websites en mobiele apps. Je tekent met je vinger een wireframe op het touchscreen. Je bouwt de wireframes met het CSS-gridsysteem. De app ondersteunt de WebKit-preview en jQuery. Ben je klaar, dan kun je je wireframe synchroniseren met Creative Cloud om het verder te verwerken in Adobe Dreamweaver CS6.

Downloaden: Adobe Collage (€7,99) en Adobe Proto (€7,99)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.