eBay voor de iPad in het nieuw gestoken

De veilingsite eBay heeft een totaal vernieuwde iPad-app gekregen die het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad ondersteunt, nieuwe weergaves introduceert en een aanpasbare voorpagina introduceert.

eBay iPad makeoverDe officiële iPad-applicatie van de grote online handels- en veilingsite eBay is totaal in het nieuw gestoken. Met de metamorfose is de toepassing geschikt gemaakt voor het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad en is er een nieuw hoofdscherm geïntroduceerd, dat je helemaal naar eigen hand kan zetten. Er wordt gebruikt van frissere kleuren en je kan zoekresultaten voortaan op drie verschillende manieren bekijken. De iPad-versie is zo misschien wel de leukste manier om te shoppen op de site.


eBay for iPad thumbnail weergaveHet ene resultatenoverzicht is nog visueler dan de ander. Je kan kiezen uit kleine tegels waarop de producten met hun foto worden afgebeeld en grotere tegels die meer ruimte innemen, maar de foto ook duidelijker laten zien. Je kan ook kiezen voor een lijst, waarbij de resultaten links in een balk komen te staan en aan de rechterkant van het scherm meteen een weergave van het artikel wordt getoond. Dat geldt voor de liggende en staande houding van de iPad.

Aan de linkerkant van het scherm hebben de resultaten concurrentie van de bovenliggende menubalk die je kan oproepen met een groene pijl in de linker bovenhoek. Die opent een menu met mogelijkheden om meteen naar de hoofdpagina te gaan, te zoeken, een item te verkopen, in de gaten houden, berichten en recent bekeken items. Druk opnieuw op de groene pijl en het menu klapt in.

eBay for iPad nieuwe lijstweergaveDe functies van het uitklapmenu kan je eigenhandig indelen in het nieuwe hoofdmenu van de app. Je kan er bepalen welke functies je er wilt zien, op welke volgorde die moeten staan en je kan zelfs zoekopdrachten toevoegen om snel naartoe te gaan.

Een terugknop ernaast zorgt ervoor dat je eenvoudiger kan navigeren tussen resultaatpagina’s. Daarnaast is de zoekmogelijkheid uitgebreider geworden en zijn er tal van snelheidsverbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de vorige applicatie. Alles bij elkaar maakt het eBay domweg een prettigere toepassing op de iPad.

Downloaden: eBay for iPad (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 mei 2012 om 10:07
Categorie
Lifestyle

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.