Koninginnenachtconcert live te volgen via iPad-app ‘RCO meets Fink’

Het Koninklijk Concertgebouworkest speelt samen met de Britse singer-songwriter Fink het Koninginnenachtconcert. Via de iPad-app RCO meets Fink kun je het live meemaken.

rco meets finkVanavond kun je live meegenieten van het wereldberoemde Koninginnenacht-concert van het Concertgebouworkest. Elk jaar speelt het orkest samen met een popmuzikant, waarbij dit jaar de keuze is gevallen op de Britse muzikant Fink (Fin Greenall). De app ‘RCO meets Fink’ laat het vanavond allemaal live zien vanaf 22:30 uur Nederlandse tijd. Voor wie zich afvraagt waar RCO voor staat: het is de Engelse benaming voor het orkest, het Royal Concertgebouw Orchestra. Handig voor de vele buitenlandse Koninginnedag-bezoekers.


Vanavond zal Ivan Meylemans het Concertgebouworkest dirigeren, waarbij modern symfonisch repertoire wordt gecombineerd met de muziek van singer-songwriter Fink. Jules Buckley zorgde voor de arrangementen. Zodra het concert is afgelopen kun je een HD-videoregistratie in de app zien. Deze is net als het concert zelf, zonder verdere kosten binnen de app te bekijken.

Versie 1.0 van ‘RCO meets Fink’, die nu beschikbaar is in de App Store, bevat een livestream van het concert en een HD-video achteraf. De kwaliteit van de videostream is geoptimaliseerd voor de iPad en Apple TV, waarbij rekening wordt gehouden met 3G en Wi-Fi. Er zijn push notificaties, die je waarschuwen wanneer het concert begint. Ook kun je meepraten via Facebook en Twitter. In versie 2.0 zal de app worden verrijkt met interviews, foto’s, songteksten en andere functies. Versie 2.0 zal rond juni 2012 verkrijgbaar zijn voor een iets verhoogde prijs.

Downloaden: RCO meets Fink (€2,99)

concertgebouworkest

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 april 2012 om 14:43
Categorie
Muziek

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.