LinkedIn vanaf nu geoptimaliseerd voor iPad

LinkedIn is nu geschikt voor de iPad. De app van het zakelijke sociale netwerk is aangepast voor het retinascherm en laat je zakelijke contacten op een overzichtelijke manier zien.

linkedin ipadDe gratis iOS-app van LinkedIn heeft een update gekregen, waardoor de app universeel is geworden en rekening houdt met het retinascherm van de nieuwe iPad. Sinds 2008 bestaat de iPhone-versie van de app, die inmiddels bij versie 5.0 is aanbeland. LinkedIn toont bij het opstarten op de iPad drie opties: All Updates, You en Inbox. Ga je naar je eigen profiel, dan kun je zien wie als laatste jouw profiel heeft bekeken en welke mensen mogelijk interessant voor je kunnen zijn. Het uitnodigen van een nieuw contact is gebeurd voordat je er erg in hebt: zodra je op het plusje drukt, is de uitnodiging al verzonden. Dat is anders dan op de desktop, waar je eerst moet aangeven waarom je iemand kent.


De installatie leverde tijdens onze test (op twee verschillende iPads) nog wel even wat problemen op. Wie de app wil installeren, ziet in eerste instantie alleen de iPhone-versie. Installeer je deze, dan staat er pas een update klaar die de app geschikt maakt voor de iPad. De fout ligt ongetwijfeld niet bij de makers van de app, maar bij onverwacht gedrag van de App Store, zoals eerder ook bij de NOS-app.

linkedin ipad gonny

Nog een ander minpuntje die we tijdens het testen tegenkwamen: als je een nieuwe profielfoto instelt, neemt de app die niet meteen over. Ook niet na het herstarten van de app. Pas als je de LinkedIn-app van je iPad wist en weer opnieuw installeert, is de nieuwe profielfoto doorgevoerd. Maar gelukkig valt er ook genoeg positiefs te melden over de nieuwe app. LinkedIn 5.0 is overzichtelijk en mooi gemaakt, met een indrukwekkende interface die informatie geeft tot alle extra’s die er gaandeweg in het zakelijke sociale netwerk zijn geslopen. Je kunt nieuws en updates volgen uit jouw bedrijfstak of over de onderwerpen die je interesseren. En er zit ook een agenda in, die je kunt synchroniseren met de agenda van je iPad. Heb je een afspraak met iemand, dan kun je meteen op LinkedIn natrekken wat de achtergrond van je gesprekspartner is. Via de Inbox kun je op gebruikelijke wijze LinkedIn-berichten en -uitnodigingen bekijken en beantwoorden.

Heb je geen iPad, maar bijvoorbeeld een Android-tablet, dan kun je vanaf nu ook gebruikmaken van een vernieuwde mobiele website voor tablets. Nieuwe mensen zoek je met de ingebouwde zoekfunctie, waarbij je allerlei trefwoorden kunt gebruiken. Je ziet eerst mensen die al tot je netwerk behoren en vervolgens mensen die mogelijk ook interessant zijn. LinkedIn heeft inmiddels meer dan 150 miljoen leden.

Downloaden: LinkedIn (gratis)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.