Hands-on met WePad, de Duitse iPad

De WePad is een Duitse tablet-computer die in juli op de markt komt. In een video wordt de WePad voor het eerst gedemonstreerd.

wepadNu de iPad pas later in Europa komt schept dat kansen voor concurrenten zoals de WePad. Deze Duitse tablet met touchscreen was nog niet eerder op video gedemonstreerd. Omdat het touchscreen blijkbaar nog niet goed werkt wordt de demonstratie hieronder gegeven met een muis. De WePad heeft twee usb-poorten om een muis en andere randapparatuur aan te sluiten. Intern is een 1,66 GHz Intel Atom N450-processor aanwezig, een 1,3 megapixel webcam, een SD-kaartlezer en Bluetooth. Het geheel draait op Android.


Er zijn twee uitvoering van de WePad: 16GB met alleen Wi-Fi of 32GB met Wi-Fi, 3G en GPS. Het scherm is iets groter dan die van de iPad: 11,6 inch met een resolutie van 1366 x 768 (bij de iPad: 9,7 met een resolutie van 1024 x 768). Wie meer van dit apparaat wil weten kan het YouTube-kanaal van WePad gaan volgen. In juli komt de WePad in Duitsland op de markt.

De Duitse fabrikant Neofonie ziet de WePad vooral als apparaat om kranten te lezen en nieuws te consumeren. Een webbrowser met Flash-ondersteuning zit er echter ook op. Extra apps kun je in de toekomst installeren via de Android Market of de Adobe Air Marketplace.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 april 2010 om 12:16
Categorie
iDevices

Reacties: 58 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.