Voice Answer: spraakgestuurd vragen stellen op de iPad

Vocie Answer is een iPad- en iPhone-applicatie van Nederlandse makelij die het Apple's eigen Siri benauwd maakt. Je kan de applicatie allerlei moeilijke vragen voorleggen over bijvoorbeeld natuurkunde en geografische kennis.

Voice Answer iPad header SiriDrie maanden lang is Voice Answer, een applicatie van de Nederlandse ontwikkelaar Sparkling Studios, tegengehouden door Apple. De toepassing waarbij je vragen kan inspreken die dan beantwoordt woorden, zou teveel lijken op Apple’s eigen spraaktechnologie Siri. Dat komt mede omdat Voice Answer de database van Wolfram Alpha raadpleegt, net als Siri. In de praktijk betekent dat, dat je het Nederlandse alternatief ingewikkelde vragen kan stellen.


Je kan hem bijvoorbeeld natuurkundige en wiskundige opdrachten geven (Integrate sin x dx from x=0 to pi), dingen laten omrekenen, vragen hoe laat het is aan de andere kant van de wereld en geografische vragen voorleggen (What is the average income in Sao Paulo?). In tegenstelling tot Siri, kan Voice Answer echter geen herinnering voor je zetten. Voice Answer geschiedenis vragen en antwoordDe applicatie is puur een antwoordmachine voor de vragen die je inspreekt of intypt, wat je voorkeur mag zijn. De voorwaarde is wel dat je de vragen in het Engels stelt. Ook de antwoorden zijn niet in onze moerstaal uitgeschreven.

Voorlopig is Voice Answer uitgevoerd in een witte interface met groene details. Antwoorden worden overzichtelijk gepresenteerd en toegelicht met afbeeldingen waar mogelijk. Voice Answer is dus met name gericht op snel en eenvoudig antwoord verkrijgen op je vragen, maar het kan in de toekomst wel eens een stuk frivoler worden. Sparkling Apps zegt er naartoe te willen werken dat de robot die nu klein zichtbaar is in de app, in de toekomst een geanimeerde robot wordt die de antwoorden voor je opleest. De conceptvideo onder dit artikel laat zien hoe dat eruit kan zien. Andere verbeteringen die op stapel staan, zijn het dicteren van een e-mail of sms met de applicatie.

Downloaden: Voice Answer (€2,99, ook geschikt voor iPhone)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 april 2012 om 13:08
Onderwerpen
,
Categorie
Zakelijk

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.