Splashtop brengt Windows 8 Metro-ervaring naar de iPad

Splashtop heeft Win8 Metro Testbed uitgebracht, een app waarmee je Windows 8 Metro-apps kunt testen via de iPad. De apps worden realtime gestreamd vanaf een Windows 8-pc.

splashtop windows 8 metroAls je de prijs van Splashtop’s nieuwste iPad-app ziet (€19,99) is moeilijk te geloven dat dit een introductieprijs met 50% korting is. Toch is Splashtop van plan om uiteindelijk 40 euro te vragen voor de app Win8 Metro Testbed. Met deze app krijg je de Windows 8 Metro-interface zoals deze voor Microsoft-tablets is ontwikkeld, beschikbaar op de iPad. Het is op zich al een klein wonder dat Apple deze app heeft goedgekeurd. Alle vingerbewegingen van Windows 8 zijn aanwezig en je kunt zelfs je eigen apps draaien. Er zit wel een addertje onder het gras: om apps te kunnen gebruiken moet je een Windows 8-pc hebben.


In feite is Splashtop’s Win8 Metro Testbed vooral een virtuele desktop-app. De iPad-app van Splashtop maakt het mogelijk om native Metro-apps te testen op een touchscreenscherm, met name waar het de touchscreen-bewegingen betreft. Ook kun je nieuwe apps compileren op je Windows-pc. De achterliggende redenering om voor een iPad-app te kiezen is makkelijk uitgelegd: bijna elke programmeur die tablet-apps ontwikkelt, heeft al een iPad. Wil je Windows 8 Metro-apps ontwikkelen, dan hoef je in ieder geval geen nieuw apparaat aan te schaffen. Ontwikkelaars die hoge verwachtingen hebben van deze nieuwe tabletmarkt, kunnen zich nu alvast voorbereiden. Het is slim bedacht, want de verwachtingen zijn dat er jaarlijks zo’n 400 miljoen nieuwe pc’s en tablets worden verkocht, die op Windows 8 Metro draaien. Je iPad wordt het testapparaat

windows-8-metro-ipadMicrosoft kondigde Windows 8 in januari 2011 aan, maar het zal pas in oktober 2012 voor het eerst op desktops en tablets verschijnen. Tablets waarmee je als ontwikkelaar kunt gaan testen, liggen nog niet in de winkel. Zo bezien, is €19,99 nog niet eens zo’n overdreven prijs. En concurrerende apps zijn er eigenlijk niet. Je moet uiteraard wel beschikken over een pc met Windows 8, anders heb je niets aan deze iPad-app.

Downloaden: Splashtop Win8 Metro Testbed (€19,99 – tijdelijke introductiekorting van 50%)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 april 2012 om 20:20
Categorie
Zakelijk

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.