Fileboard iPad-app combineert al je online opslagdiensten

Fileboard combineert Dropbox, Box, Exchange, Salesforce, Gmail en andere online opslagdiensten, zodat je via één iPad-interface toegang hebt tot al je clouddiensten.

fileboard ipadOnline opslagdiensten bestaan al langer, maar sinds de marketingterm ‘cloud’ zijn intrede deed zijn ze populairder dan ooit. Gebruik je meerdere opslagdiensten naast elkaar, zoals Dropbox en Box, dan is er nu een iPad-app waarmee je het overzicht behoudt. Fileboard (geen Flipboard!) is een app die meerdere diensten integreert. Zo kun je bestanden tussen meerdere diensten uitwisselen. Gebruik je bijvoorbeeld Dropbox en heb je een collega die SharePoint gebruikt, dan kun je met Fileboard toegang krijgen tot bestanden van beide diensten, zonder meerdere apps te installeren. Je kunt ook bestanden van Dropbox naar Gmail verplaatsen en andersom. Fileboard ondersteunt Gmail, Microsoft Exchange, Dropbox, SharePoint, Salesforce en Box.


Bijna elk bestandstype wordt ondersteund en je kunt zelfs documenten bekijken, voorzien van notities, ondertekenen of delen met anderen, zodat je met meerdere mensen kunt werken aan een document. De ondersteuning van Gmail en Exchange houdt in dat je grote bestanden die je via e-mail binnenkrijgt meteen kunt opslaan bij Box, Dropbox of een andere ondersteunde opslagdienst. Fileboard is ook handig als je meerdere online opslagdiensten gebruikt, bijvoorbeeld voor werk en privé. Moet je voor je werk veel presentaties geven, dan kun je toegang krijgen tot nieuwe versies van een presentatie die door een collega is bijgewerkt, zonder dat je grote bestanden hoeft door te mailen.

fileboard accounts

De ontwikkelaar belooft dat nog meer diensten zullen toegevoegd. Wat mij betreft zijn er ook nog wel wat verbeteringen mogelijk. Zo wordt Apple’s iCloud niet ondersteund (huh?) en zou het handig zijn als de app kon worden afgeschermd met een pincode of wachtwoord. Ook schijnt Evernote te worden ondersteund, maar de mogelijkheden daartoe kwam ik niet tegen in de app. Positief is dat Fileboard snel de bestanden op bijvoorbeeld Dropbox opent, ongeacht of het een PDF-bestand of een docx-bestand is. Alles opslaan in de cloud heeft voordelen omdat je overal bij je bestanden kan, maar het kan ook zijn dat je het riskant vindt. Fileboard is dan een handige app: je kunt belangrijke documenten bij meerdere diensten opslaan en hebt via één interface toegang tot alles.

Fileboard is gratis tot 10 samenwerkende personen. Wil je met een groter team de app gebruiken, dan kost het $4,99 per gebruiker per maand.

Downloaden: Fileboard (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 april 2012 om 10:07
Categorie
Productiviteit

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.