Twee keer zoveel digitale tijdschriften gelezen in VS

Het aantal verkochte digitale magazines is in de Verenigde Staten afgelopen jaar verdubbeld. Desondanks is de digitale bladenmarkt nog maar één procent van de gehele bladen-industrie.

iPad MagazineHet aantal verkochte digitale magazines in de VS zou in een jaar zijn verdubbeld, aldus de Audit Bureau of Circulations. In de tweede helft van 2011 zouden er ongeveer 3,29 miljoen digitale bladen verspreid zijn, meer dan het dubbele van de 1,46 miljoen die een jaar daarvoor circuleerden. Hoewel de groei groot is, zou de digitale bladenmarkt nog maar 1 procent van alle verkochte tijdschriften omvatten.


Volgens John Loughlin van Hearst Magazines neemt het aantal betaalde digitale downloads flink toe. Hearst geeft in de Verenigde Staten tijdschriften zoals Oprah Magazine en Esquire uit. De uitgever hoopt voor het einde van 2012 een miljoen bladen per maand te verkopen.

De cijfers zijn gebaseerd op Amerikaanse verkoopcijfers, maar laten wel de huidige staat van de algemene bladenmarkt zien. Het is niet bekend hoe groot het percentage aan digitale lezers in Nederland is. Veel Amerikaanse tijdschriften zijn hier wel voor de iPad verkrijgbaar via de App Store.

Hoewel het percentage van de digitale bladenmarkt klein is, is deze tak wel snel gegroeid. Tablets zoals de iPad, waarop tijdschriften veelvuldig gelezen worden, zijn immers nog maar een paar jaar verkrijgbaar.

Bron: Ad Age

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 maart 2012 om 15:13
Onderwerp
Categorie
Kiosk

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.