Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Retinascherm nieuwe iPad onder de microscoop bekeken

Software engineer Lukas Mathis heeft de nieuwe iPad onder een microscoop gelegd en de pixeldichtheid vergeleken met andere smartphones en tablets.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Pixeldichtheid iPad 3Het Retinascherm van de nieuwe iPad heeft vier keer zoveel pixels als het display van de iPad en iPad 2. Om te demonstreren hoe dat er uit ziet, heeft de Zweedse software engineer Lukas Mathis zowel de iPad 2 als de iPad 3 onder de microscoop gefotografeerd. Om de vergelijking nog vollediger te maken, vergelijkt Mathis het scherm van de iPad 3 met een aantal andere smartphones en tablets, waaronder de iPhone 4S en Kindle Fire.


Het onder de microscoop bekijken van de iPad 3 onthult de filters die worden gebruikt om pixels te tonen. Deze zijn bij de nieuwe iPad een stuk talrijker dan bij de iPad 2, omdat de resolutie een stuk hoger ligt. Een nieuw Retinascherm zou ervoor moeten zorgen dat het menselijk oog bij een gewone afstand geen pixels meer kan onderscheiden.

Het is weinig meer dan pixels kijken, maar de foto’s van Mathis bieden wel een interessant perspectief. Deze aangetoonde verschillen zorgen ervoor dat je iPhone of iPad een andere pixeldichtheid hebben dan andere apparaten. Apple had eerder al microscopische iPad-afbeeldingen laten zien, maar Mathis vergelijkt de zijne met meerdere producten.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.