Apple geeft 320 dollar voor tweedehands iPad 2 in Verenigde Staten

Amerikanen kunnen hun iPad 2 nu verkopen aan Apple voor een cadeaubon van maximaal 320 dollar. De actie is opmerkelijk getimed, gezien de nieuwe iPad vanaf vrijdag 16 maart te koop is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2Apple heeft zijn Recyclingprogramma in een aantal landen uitgebreid, waardoor je nu ook je tweedehands iPad 2 aan Apple kunt verkopen. Lever je in Amerika het duurste iPad 2-model in, dan krijg je hier een cadeaubon van 320 dollar voor terug. De timing van de actie is opmerkelijk, gezien Apple op vrijdag de derde generatie iPad in onder andere de Verenigde Staten zal verkopen. In Nederland is het nog niet mogelijk om je iPad 2 voor een cadeaubon in te leveren.


Het ontvangen geld voor een ingeleverde iPad hangt af van je model en de mogelijk opgelopen schade. Een krasloze iPad 2 met 64 GB aan opslag en een 3G-ontvanger levert 320 dollar op. Probeer je een 16 GB iPad 2 met alleen Wi-Fi te verkopen, dan krijg je hier 205 dollar voor. Klanten worden niet contant betaald, maar krijgen een cadeaubon van Apple.

De actie geldt op het moment alleen in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland en Engeland. In Nederland kun je ook gebruik maken van het Recyclingprogramma, maar hier kun je alleen desktops en notebooks bij Apple inleveren. Gezien de timing van Apple, bestaat er echter een kans dat het programma een paar dagen voor de verkoop van de iPad in Nederland ook hier aangepast zal worden. Apple heeft vooralsnog geen aankondigingen gemaakt.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.